Brande Højskole

Et højskoleforløb, som gør dig klar til ungdomsuddannelse eller arbejdsmarkedet – til livet og fremtiden. 

Du får venner for livet. Du går i skole om dagen og lærer dansk og matematik på en helt ny måde, som du aldrig har prøvet det før. Du har en masse spændende valgfag. Du har fri om aftenen og er sammen med dine venner. Du bor på eneværelse, hvor du kan finde ro og tryghed i hverdagen. Du bliver en helt ny person, der får mod på livet og fremtiden. 

Udover den faste ramme, som udgøres af hverdagen med alle de spændende fag, har vi spændende temadage. Du kommer på udflugter, på studietur til udlandet, til koncerter, du hører foredrag, kommer i Djurs Sommerland eller DGI-huset og meget mere. På Brande Højskole kombineres den intensive læring med alle mulige spændende aktiviteter og oplevelser. 

Dansk 

Grundstammen er dit danskhold. Du får en fast dansklærer. Dit danskhold består af 10-12 andre elever. Derfor er der god tid til alle. Måske er du ordblind, måske har du en diagnose, eller måske har du haft det svært i folkeskolen; faglig, personlig eller socialt. På dit danskhold tages der hånd om det hele. Du har 6 dansktimer om ugen. Du lærer en masse nyt spændende danskfagligt, og du oplever at få den hjælp og tryghed, der er forudsætningen for at du kan udvikle dig. 

Du kommer på et danskhold, der matcher præcist dit niveau. Brande Højskole rummer alle; lige fra dig, der ikke kan læse eller stave – til dig, der vil tage eksamen i dansk på G- eller D-niveau (9. eller 10. klasses niveau). Vi samarbejder med VUC Aarhus, som afvikler eksamen, men du undervises af engagerede og erfarne lærere på højskolen, som guider dig sikkert igennem processen. 

Matematik 

Måske har du svært ved plus og minus. Måske kan du det hele, men mangler bare lige din 9. klasse i matematik. Uanset dit niveau vil du opleve, at matematik er sjovt, udfordrende og helt ufarligt. Vi starter, der hvor du er. Ligesom i dansk kommer du på et lille hold, der passer til dit niveau. Og ligesom i dansk kan du tage din eksamen på G-niveau (9. klasse) i matematik. 

Job og afklaring 

Du får undervisning i, hvilke uddannelser og job, der findes. Du lærer alt om CV, jobsøgning og jobsamtaler. Du kommer på en workshop og prøver kræfter med et bestemt område (f.eks. køkken, tømrer, SOSU eller pædagog). Vi tager på virksomhedsbesøg, og vi får besøg af folk udefra (f.eks. håndværkere, pædagoger og lokale erhvervsdrivende), som fortæller om deres jobs, og om hvad der kræves i deres branche. Du bliver afklaret i forhold til, hvad du kan og vil i fremtiden. Og vi hjælper dig med at kontakte uddannelsesstedet og melde dig til, hvis du beslutter dig for det. 

Valgfag 

I valgfagene prøver du kræfter med lige præcis det, der interesserer dig! Musik, kunst, teater, film, medie, filosofi, idræt, crossfit, IT, dans, samfundsfag, engelsk og historie er eksempler på valgfag, du kan vælge og dykke ned i sammen med dine engagerede lærere og kammerater. 

Sammenlagt udgøres forløbet af kombinationen af det store fokus på grundfagene dansk og matematik samt den erhvervsrettede undervisning og alle de spændende valgfag. Vi er der for dig, hjælper dig og guider dig igennem, sådan at du kan træffe den rigtige beslutning for din fremtid. 

Gå til Brande Højskole hjemmeside