Nordfyns Højskole

Nordfyns Højskole byder på venskaber og fællesskaber. Det er nysgerrighed, nærvær, mangfoldighed, fester, latter og samtale.

”Semestret startede meget bedre ud, end jeg kunne have håbet på. Alle var vildt åbne og imødekommende og vores store forskelle, gjorde det kun nemmere at finde noget at snakke om. Vi var mennesker fra forskellige verdensdele, kulturer, alder og interesser, men vigtigst var, at vi var kommet for fællesskabet og oplevelsen af højskole.”

- Mathias Beck Tangaa Andersen, tidligere elev på højskolen

På Nordfyns Højskole værner vi om alles mulighed for at være sig selv, lige som de er. Vi er en mindre højskole, der rummer stor mangfoldighed blandt både ansatte og elever, og vi ser lige præcis denne mangfoldighed som noget ganske specielt og værdifuldt. Når du træder ind på skolen, er der en helt særlig stemning og du vil hurtigt mærke, hvordan du kan sænke skuldrene og bare være med i fællesskabet. Det er vigtigt for os at alle bidrager til og tager ansvar for fællesskabet og vi tror på at nysgerrighed, interesse og nærvær skaber relationer med forståelse og respekt.

Undervisningen er legende, undersøgende og drives af lyst og i samspil mellem lærere og elever. Lærerne vil møde dig der, hvor du er, med undervisning tilpasset alle niveauer og stor mulighed for indflydelse på hvordan dit skema er sat sammen. Vi har fag med fokus på sport, natur og kajak, game design, politik og samfund, personlig udvikling, keramik, krea, praktisk bæredygtighed og meget mere. Skemaet er fordelt på hovedfag og valgfag og der er rig mulighed for at fordybe dig og udfordre dig selv med nye færdigheder.

Et højskoleophold kan både være en pause, et afbræk, en mulighed for nye input og horisonter, eller noget helt fjerde. Fælles er dog, at højskole er anderledes end noget andet, du har prøvet indtil nu og desværre også, at det ikke kan vare for evigt. På den måde er højskole et stop på din vej og hvis du har brug for det i løbet af dit højskoleophold, er der også mulighed for at få talt om og måske få hjælp til at finde ud af, hvad du skal, når du skal videre fra os.

Uanset om du brænder for sport og fysisk arbejde, trænger til nye input, elsker at møde nye mennesker og se verden fra andres perspektiver eller gerne vil lære et nyt håndværk, kan det alt sammen kombineres med din mulighed for at møde danskfaget på en anderledes og kreativ måde.

”Før jeg startede på Nordfyns Højskole, var jeg bange for, om jeg ville passe ind. Så snart jeg gik igennem dørene på skolen, blev jeg budt velkommen af en gruppe af mennesker, som på ingen måder lignede mig, men de havde varme, store smil på læberne og jeg vidste øjeblikkeligt, at jeg var kommet til et trygt sted. Nordfyns Højskole vil altid have en speciel plads i mit hjerte.”

- Chandini Rao Rydder, tidligere elev på højskolen

Rent praktisk

Vores kurser er for dig der er fyldt 17,5 år den dag, vi starter.

Du kan tilmelde dig enten et eller to semestre. Forårskurset starter i januar og er 25 uger og efterårskurset starter i august og er 19 uger.

Når du tilmelder dig vælger du A og B fag, som er vores hovedfag, resten af fagene vælger du, når du ankommer til skolen.

De fleste elever bor på dobbeltværelse, men har du ønske om enkeltværelse, så skriv det på din tilmelding eller kontakt os, da vi har få enkeltværelser til rådighed.

Cirka halvdelen af skolens elever er internationale og kommer fra hele verden, så din hverdag på skolen bliver i et internationalt miljø.

 

Gå til Nordfyns Højskoles hjemmeside