Bliv deltagende højskole i projektet

Vi søger højskoler, der ønsker at deltage i projektet " Højskole med dansk og matematik"

Siden 2022 har FFD modtaget en årlig driftsbevilling fra Socialstyrelsen til at tilbyde højskoleophold med dansk og matematik under projektet "Intensive Læringsforløb".

Et højskoleophold med dansk og matematik henvender sig til unge uden ungdomsuddannelse, eller unge der ikke har fået minimum 02 i dansk og matematik fra folkeskolens afgangsprøver. Et højskoleophold med undervisning i dansk og matematik skal kunne forberede unge uden ungdomsuddannelse til optagelsesprøve på en ungdomsuddannelse.

Der er lige nu 6 højskoler der tilbyder højskoleophold med dansk og matematik. Det forventes, at mindst 45 timer af undervisningen på et langt kursus er i dansk og/eller matematik. Derudover vil der være fokus på vejledning og personlig støtte af de unge, så de i løbet af deres ophold oparbejder de personlige og sociale evner, der også skal til for at kunne gennemføre en uddannelse.

Skoler, der deltager i projektet, modtager årligt 25.000 kr. til projektledelse. Der afholdes årligt 3–5 uddannelsesdage/ seminarer, som man forpligter sig til at deltage i.

Der tilstræbes en geografisk dækning af projektet, således at muligheden for at komme på et højskoleophold med dansk og matematik, er en mulighed både i Vest- og i Østdanmark. Der vil desuden lægges vægt på ansøgeres hidtidige erfaringer med at arbejde med unge på kanten af uddannelsessystemet.

Projektet blev i 2022 evalueret af Center For Ungdomsforskning (CeFU). Evalueringen kan findes nederst på siden

Hent Ansøgningsskema

Jakob Hvenegaard
Specialkonsulent
Rådgivning