Bliv klar til en ungdomsuddannelse

Højskoleforløb med dansk og matematik er et tilbud til unge uden ungdomsuddannelse, der drømmer om at komme et skridt nærmere et videre uddannelsesforløb. Foruden et fagligt løft i dansk og matematik, giver højskolekurset personlig udvikling, en lang række uforglemmelige oplevelser og en masse nye venner.

Folkehøjskolernes Forening i Danmark har fået tildelt en driftsbevilling til at videreudvikle og drifte projektet "Intensive Læringsforløb", og herigennem tilbyde højskoleforløb med dansk og matematik for unge mellem 16 og 25 år uden ungdomsuddannelse.

Højskoleforløb med dansk og matematik har til formål at hjælpe unge uden ungdomsuddannelse til at udvikle sig fagligt, så de kan blive klædt på til at bestå en optagelsesprøve på en ungdomsuddannelse, folkeskolens afgangsprøve eller generelt forbedre deres faglige færdigheder.

Ud over dansk og matematik har alle skolerne fokus på højskolefag og højskolesamvær, så de unge kan få en oplevelse for livet og blive klogere på sig selv, imens de bliver klar til en ungdomsuddannelse.

Bevillingen gør det muligt at tildele elever et stipendie, således at elevens egenbetaling kan nedsættes, samt at tildele højskolerne støtte til udgifter forbundet med undervisningen. 

Kurserne er udbudt under lov om folkehøjskoler. 

Gå til infoside for unge, der overvejer at deltage i et intensivt læringsforløb

På de følgende sider kan du læse mere om:

Hvad er højskoleforløb med dansk og matematik?

Undervisningen

Målgruppe

Skoler, der deltager i projektet

Ansøgning

Økonomi

Bliv deltagende højskole i projektet

Evaluering

Jakob Hvenegaard
Specialkonsulent
Rådgivning

Intensive læringsforløb, særlige målgrupper og unge uden ungdomsuddannelse.