Ungdomshøjskolen ved Ribe

Højskoleforløb med dansk og matematik 

På Ungdomshøjskolen ved Ribe får du et langt højskoleophold, hvor du både bliver bedre til dansk eller matematik samtidig med at du bliver klogere på dig selv. Dette er en unik mulighed for et kursus, som kombinerer et intensivt læringsforløb i dansk eller matematik med et højskoleophold. 

Kurset er for dig som er mellem 16 og 19 år, og som gerne vil starte på en ungdomsuddannelse. Du vil blive undervist i enten dansk eller matematik, og resten af tiden vil være fyldt med undervisning som gør der klogere på dig selv. 

Da forløbet er individuelt tilrettelagt, så er der mulighed for kun at fokusere på dansk eller matematik, men der er også mulighed for at kombinere de to fag. 

Udover undervisningen i dansk og matematik, så har du mulighed for at prøve kræfter med flere forskellige valgfag. 

Vælg blandt andet: 

Idræt: Vi arbejder på at overvinde de barrierer der måtte være mod det mål, du har sat dig – både de mentale, men også de fysiske barrierer i form af træning. Vi skal derfor arbejde med både krop og sind. 

Kunst: Det kan være vi skal finde alternativer til pensler og lærreder ved at tage ud i naturen og finde ting, vi kan bruge. Vi skal male på sten, på jorden, med håret og med pinde, vi skal kaste med maling og bade i maling, puste maling og træde i maling. 

Musik og sammenspil: Elsker du at spille musik, eller har du aldrig rørt et instrument? Lige meget hvilken baggrund du har, så kan du være med på vores sammenspilshold. Fyr den af på trommer bas eller keyboard, glem dig selv og gør det sammen med andre. 

Kok og kokkerier: Som elev på Kok og kokkerier skal du tilegne dig færdigheder og viden om mad, smag, sundhed, fødevarer, madlavning og måltider. Du vil udvikle kompetencer, der gør dig i stand til at vælge og vurdere egne smags- og madvalg. 

Udover valgfagene har vi planlagt flere spændene ture ud i området. Se blandt andet Danmarks ældste by, Ribe og Vadehavet, som er verdens største tidevandsområde. 

Om aftenen vil der være forskellige spændende aktiviteter: Tillids-paint-ball,  yougurt-krig og andre klassiske lege. At være på højskole er aldrig kedeligt. 

Gå til Ungdomshøjskolen ved Ribes hjemmeside