Ungdomshøjskolen ved Ribe

Bliv klar til din ungdomsuddannelse

- Fællesskabet mellem alle elever
- Friheden til at vælge selv
- Tætte og vigtige venskaber

Det er de tre ting eleverne på Ungdomshøjskolen ved Ribe fremhæver som det allervigtigste ved at gå på højskolen.

Kurserne er for dig der er fyldt 16 år og ikke er fyldt 19 år den dag, vi starter.

Efterårskurset er på 19 uger, Forårskurset på 25 uger og Helårskurset er på 44 uger.

Har du haft udfordringer med dansk eller matematik i løbet af din skoletid, kan du på højskolen få hjælp til at blive fortrolig med faget på en ny og mere ligefrem måde. Vores tilgang til læring er, at den sker på dine præmisser, at det skal være konkret og at det skal være sjovt.

Forfatterværksted:
Er du en bogorm, nyder du selv at skrive eller kunne du bare godt tænke dig at blive bedre til at lege med sproget, og samtidig blive bedre til dansk, så er dette fag en god mulighed for det. Vi skal finde din lille forfatter frem, og prøve kræfter med forskellige tilgange til forfatterskabet i samarbejde med en rigtig forfatter. Sammen skal vi udforske og lege med sproget og tage det seriøst. Man siger at billeder siger mere end 1000 ord, det ordsprog skal vi gøre til skamme.

Matematik:
8 ÷ 2(2+2) = ? Giver regnestykket 1 eller 16, og skal der nu egentlig, pluses, ganges, divideres eller regnes brøker først? Har du det ligesom mange andre mennesker og ser matematikken som et andet sprog, og kan du heller ikke helt huske de basale regneregler, så frygt ikke. I Matematik starter vi helt fra bunden, og der er ingen dumme spørgsmål. Vi lærer matematikken sammen gennem en mere praktisk forståelse, hvor vi hjælper hinanden gennem lege og spil. Så hvis du ønsker at blive klar til en videregående uddannelse, eller bare har brug for at give de rigtige drikkepenge tilbage, så er matematik lige noget for dig.

De øvrige fag på Ungdomshøjskolen finder du inden for fagområderne:

Musik & Drama
Medier & Journalistik
Kunst & Design
Bæredygtighed & Køkken
Idræt & Friluftsliv

Gå til Ungdomshøjskolen ved Ribes hjemmeside