Ungdomshøjskolen ved Ribe

At lære på en anden måde 

Når du går på højskole, er fagene aldrig kedelige. Du vælger selv hvad du vil arbejde med, og du skal ikke lære for at få en god karakter eller for at leve op til andre. På højskolen lærer du fordi du har lyst. I alle højskolens fag er du med til at bestemme, hvad du vil lave og lærerne underviser på anderledes måder, hvor leg, debat og dine input er en helt naturlig del af timerne.

De tre ting elever på Ungdomshøjskolen ved Ribe fremhæver som det allervigtigste ved at gå på højskolen er:
- Fællesskabet mellem alle elever
- Friheden til at vælge selv
- Tætte og vigtige venskaber

Vores tilgang til læring er:
- at den sker på dine præmisser
- at det skal være konkret og praktisk
- at det skal være sjovt

I løbet af dit højskoleophold får vi også talt om hvad du skal efter højskolen - og har du brug for hjælp til at søge optagelse på en uddannelse, så hjælper vi dig selvfølgelig med det.

Har du haft udfordringer med dansk eller matematik i løbet af din skoletid, eller vil du bare gerne forbedre dig fagligt, kan du på højskolen få hjælp til at blive fortrolig med faget på en ny og mere ligefrem måde.

Forfatterværksted:
Er du en bogorm, nyder du selv at skrive eller kunne du bare godt tænke dig at blive bedre til at lege med sproget, og samtidig blive bedre til dansk, så er dette fag en god mulighed for det. Vi skal finde din lille forfatter frem, og prøve kræfter med forskellige tilgange til forfatterskabet i samarbejde med en rigtig forfatter. Sammen skal vi udforske og lege med sproget og tage det seriøst. Man siger at billeder siger mere end 1000 ord, det ordsprog skal vi gøre til skamme.

Matematik:
8 ÷ 2(2+2) = ? Giver regnestykket 1 eller 16, og skal der nu egentlig, pluses, ganges, divideres eller regnes brøker først? Har du det ligesom mange andre mennesker og ser matematikken som et andet sprog, og kan du heller ikke helt huske de basale regneregler, så frygt ikke. I Matematik starter vi helt fra bunden, og der er ingen dumme spørgsmål. Vi lærer matematikken sammen gennem en mere praktisk forståelse, hvor vi hjælper hinanden gennem lege og spil. Så hvis du ønsker at blive klar til en videregående uddannelse, eller bare har brug for at give de rigtige drikkepenge tilbage, så er matematik lige noget for dig.

De andre fag på Ungdomshøjskolen finder du inden for fagområderne:

Musik & Drama
Medier & Journalistik
Kunst & Design
Bæredygtighed & Køkken
Idræt & Friluftsliv

Det praktiske:
Vores kurser er for dig der er fyldt 16 år og ikke er fyldt 19 år den dag, vi starter.

Efterårskurset er på 20 uger, Forårskurset på 25 uger og Helårskurset er på 45 uger.

Du bor på en af højskolens fire elevgange på enten dobbelt- eller enkeltværelse.

En stor del af vores elever er internationale, så du kommer til at leve sammen med folk fra hele verden mens du er på højskole.

 

Gå til Ungdomshøjskolen ved Ribes hjemmeside