Skoler, der deltager i projektet

I 2024 afholdes der Højskole med dansk og matematik på henholdsvis Brande Højskole, Højskolen Snoghøj, Kalø Højskole, Nordfyns Højskole, Ungdomshøjskolen ved Ribe og Vrå Højskole.

Brande Højskole

Brande højskole ligger i Midtjylland og har stor erfaring med ordblinde, tosprogede, skoletræthed og elever med lavt selvværd. Her kan man blive en del af et fællesskab, imens man bliver klar til en ungdomsuddannelse.

På Brande højskole kan man også fordybe sig i valgfag, f.eks. musik, esport, crossfit eller kunst.

Kalø Højskole

Kalø Højskole ligger i det naturskønne Djursland. Her bliver eleverne en del af et stærkt fællesskab og får oplevelser for livet. 

Ved siden af dansk og matematikundervisningen kan man vælge imellem én af de tre hovedlinjer: Outdoor Ranger, Gro og Dannelsesrejsen. Og så er der også en masse spændende valgfag.

Nordfyns Højskole

Nordfyns Højskole er en mindre højskole med stor mangfoldighed. Her bliver eleverne mødt lige som den de er og der i livet hvor de er. Vi værner om det værdifulde i et mangfoldigt fællesskab og gør en dyd ud af at møde hinanden med nysgerrighed og nærvær.

Ved siden af muligheden for at dykke ned i danskfaget på en kreativ måde kan man vælge imellem mange fag inden for politik, kultur, sport, game design, friluftsliv og bæredygtighed.

Højskolen Snoghøj

På Scenekunsthøjskolen Snoghøj ved Fredericia kan du blive klar til en ungdomsuddannelse. Ved siden af dansk og matematik kan du vælge imellem en masse kreative fag og sammen med andre unge blive klar til livet. 

Snoghøj er en højskole fuld af kreativitet, scenekunst og rig mulighed for at være i naturen, sejle kajak og meget andet. 

 

 

Ungdomshøjskolen ved Ribe

Ungdomshøjskolen ved Ribe er for unge mellem 16 og 19 år. Her er plads til alle og vi har stort fokus på trivsel.

Som elev på højskolen kan du vælge frit mellem alle fag som Forfatterværksted, Matematik, Streetart, Fotografi, Parkour eller Musik.Du bliver del af et fællesskab med unge fra hele verden i højskolens trygge rammer.

Vrå Højskole

Vrå Højskole ligger i Nordjylland og er én af Danmarks ældste højskoler. Her får man viden og venner for livet.

På Vrå højskole sammensætter man selv sit skema. Man kan altså vælge mellem dansk og matematik, eller vælge begge dele, og samtidig have sjove, kreative højskolefag, såsom kickboxning, guitar eller foto for begyndere. 

 

Jakob Hvenegaard
Specialkonsulent
Rådgivning

Intensive læringsforløb, særlige målgrupper og unge uden ungdomsuddannelse.