Skoler, der deltager i projektet

I 2023 afholdes der Højskole med dansk og matematik på henholdsvis Brande Højskole, Højskolen Snoghøj, Kalø Højskole, Nordfyns Højskole, Ungdomshøjskolen ved Ribe og Vrå Højskole.

Brande Højskole

Brande højskole ligger i Midtjylland og har stor erfaring med ordblinde, tosprogede, skoletræthed og elever med lavt selvværd. Her kan man blive en del af et fællesskab, imens man bliver klar til en ungdomsuddannelse.

På Brande højskole kan man også fordybe sig i valgfag, f.eks. musik, E-sport, crossfit eller filosofi.

Kalø Højskole

Kalø Højskole ligger i det naturskønne Djursland. Her bliver eleverne en del af et stærkt fællesskab og får oplevelser for livet. 

Ved siden af dansk og matematikundervisningen kan man vælge imellem én af de tre hovedlinjer: Outdoor Ranger, Gro og Dannelsesrejsen. Og så er der også en masse spændende valgfag.

Nordfyns Højskole

Nordfyns Højskole ligger tæt ved Bogense. Her kan man blande sit intensive læringsforløb med forskellige valgfag og blive en del af et mangfoldigt fællesskab

Ved siden af dansk og matematik vælger eleverne et A-fag, som præger højskoleopholdet. Her kan man vælge imellem SPORT, Outdoor, Menneske og læring, Selvforsyning og WorldCampNordfyn.

Højskolen Snoghøj

På Scenekunsthøjskolen Snoghøj ved Fredericia kan du blive klar til en ungdomsuddannelse. Ved siden af dansk og matematik kan du vælge imellem en masse kreative fag og sammen med andre unge blive klar til livet. 

Snoghøj er en højskole fuld af kreativitet, scenekunst og rig mulighed for at være i naturen, sejle kajak og meget andet. 

 

 

Ungdomshøjskolen ved Ribe

På Ungdomshøjskolen ved Ribe kan man få boostet sine evner i skolefagene, alt imens man får den fulde højskoleoplevelse. Man skal være fyldt 16 og må ikke være fyldt 19 år for at starte på et kursus på Ungdomshøjskolen i Ribe. 

Ud over dansk og matematik kan man vælge imellem forskellige valgfag: Idræt, kunst, musik og kokkerier. 

Vrå Højskole

Vrå Højskole ligger i Nordjylland og er én af Danmarks ældste højskoler. Her får man viden og venner for livet.

På Vrå højskole sammensætter man selv sit skema. Man kan altså vælge mellem dansk og matematik, eller vælge begge dele, og samtidig have sjove, kreative højskolefag, såsom kickboxning, guitar eller foto for begyndere. 

 

Jakob Hvenegaard
Specialkonsulent
Rådgivning

Intensive læringsforløb og rådgivning om særlige målgrupper og unge uden ungdomsuddannelse.