Vallekilde Højskole

Fag Studieture Byggeri Energiforsyning CO2-regnskab Økologimærke Organisk affald Madspild Affaldssortering Lokale fødevarer Rengøring Bæredygtighedspolitik Værdigrundlag Arrangementer
Vallekilde Højskole
Vallekilde Højskole

Vallekilde Højskole har en ambitiøs plan: De vil opnå en 70% CO2-reduktion inden 2030, og dermed følge regeringens mål; blot på egen højskole.

Fag

På Vallekilde arbejder fagene Event & Lederskab samt Design & Maker med projektet “Clean Out Loud”. Her understøtter eleverne at omkring 12.000 festivalgæster på Roskilde Festival efterlader campingpladsen uden aftryk.

Økomærke

Vallekilde har guldmærke i økologi. Køkkenet er desuden vinder af kØkkenprisen 2020 for økologi i offentlige køkkener. De synliggør arbejdet overfor eleverne med visualisering af hver måneds øko-procent og forklaring/accept af rester.

Organisk affald

Madaffald direkte fra køkkenet komposteres på højskolen.

Madspild

Madaffald fra elevernes måltider vejes og overvåges løbende. Køkkenet har desuden et samarbejde med E-smiley og programmet “Foodwaste” til indsamling og bearbejdning af data.

Bæredygtighedspolitik

På højskolen har man en ansvarlig projektleder for bæredygtighed, som har et ugentligt møde med forstanderen omkring arbejdet med bæredygtighed. Det er en målsætning fra bestyrelsen at opnå en 70% reduktion af CO2 inden 2030. Hvis samfundet skal forsøge, så skal højskolen også.

Arrangementer

Der afholdes en ælemostedag, hvor skolen og lokalsamfundet kan moste æbler, samt  “Grøn gejst” - Et byttemarked og med fokus på “upcycling” af produkter.