Fag
På Vallekilde arbejder fagene Event & Lederskab samt Design & Maker med projektet “Clean Out Loud”. Her understøtter eleverne at omkring 12.000 festivalgæster på Roskilde Festival efterlader campingpladsen uden aftryk.
Økomærke
Vallekilde har guldmærke i økologi. Køkkenet er desuden vinder af kØkkenprisen 2020 for økologi i offentlige køkkener. De synliggør arbejdet overfor eleverne med visualisering af hver måneds øko-procent og forklaring/accept af rester.
Organisk affald
Madaffald direkte fra køkkenet komposteres på højskolen.
Madspild
Madaffald fra elevernes måltider vejes og overvåges løbende. Køkkenet har desuden et samarbejde med E-smiley og programmet “Foodwaste” til indsamling og bearbejdning af data.
Bæredygtighedspolitik
På højskolen har man en ansvarlig projektleder for bæredygtighed, som har et ugentligt møde med forstanderen omkring arbejdet med bæredygtighed. Det er en målsætning fra bestyrelsen at opnå en 70% reduktion af CO2 inden 2030. Hvis samfundet skal forsøge, så skal højskolen også.
Arrangementer
Der afholdes en ælemostedag, hvor skolen og lokalsamfundet kan moste æbler, samt “Grøn gejst” - Et byttemarked og med fokus på “upcycling” af produkter.