Højskolernes Ambassadørnetværk

Højskolernes Ambassadørnetværk er et netværk af frivillige tidligere højskoleelever, der gennem aktiviteter og events ønsker at sikre, at højskoleåndens potentialer når hele det danske samfund.

Hvorfor har Højskolerne et ambassadørnetværk?

Målet for Ambassadørnetværket er at få højskolestemningen ud i samfundet med forskellige projekter og aktiviteter. Vi ønsker at arbejde med fortællingen om folkehøjskolerne som en folkelig bevægelse, der er for alle!

På den måde kan ambassadørerne bane vejen for flere mangfoldige møder mellem 'højskolen' og resten af samfundet, og i det fællesskab kan vigtige problemstillinger blive sat på dagsordenen. 

For at gøre dette muligt, har vi brug for højskoleambassadører og samarbejdende elevforeninger, der som frivillige ildsjæle har lyst til at gøre en særlig indsats for Højskolerne efter deres højskoleophold. 

Er det noget for dig? Så læs videre på siden her!

Hvorfor være frivillig højskoleambassadør?

Som frivillig højskoleambassadør får du:

  • Udviklet dine kompetencer inden for f.eks. samarbejde, eventplanlægning og projektledelse.
  • Mulighed for at sætte højskoleværdierne på dagsordenen i samfundet.
  • Oplevelsen af at gøre noget sammen med andre – med udgangspunkt i en fælles interesse.
  • Efaring med selv at udvikle og udføre aktiviteter og projekter.
  • Et frivillighedsbevis med dine opgaver og kompetencer skitseret.

... Og hvorfor deltage som elevforening? 

Foreninger, dannet og drevet af gamle elever, gør allrede de vi ønsker at frembringe: Tager højskoleånden ud i samfundet igennem et ambassadørnetværk af gamle elever.
Vi vil rigtig gerne hjælpe jer med at udvide jeres kompetenver i foreningsdrift og samtig give jer mulighed for at arbejde med projekter i større skala.
Helt konkret kan i som forening der ingår i ambassadørnetværket forvente at 

  • Få sparring fra FFD omkring jeres organisation. Herunder projektledelse og fundraising.
  • Mulighed for at samarbejde med højskolernes hus om større projekter: pride, folkemøder og hvad i ellers finder på, der sætter højskoleånd på dagsorden
  • Et netværk af tidligere elever, og elevforenigner fra andre højskoler.
  • Tilbud til jeres medlemmer om at ingå i grupper og aktiviteter på tværs af højskoler
  • En mulighed for at udvikle højskolerne, og gøre en forskel.

Mulighederne som højskoleambassadør

Som udnævnt højskoleambassadør medvirker du til at udvikle højskolerne på et af indsatsområderne. Dette kan ske ved enten af arrengangere eller medvirker i et eller flere årlige events, som bringer højskoleånd ud i samfundet.
Events kan arrengeres af enten dig og nogle af dine højskolebekendtskaber, eller af din elevforening. Det vil selvfølgelig være muligt at hente hjælp, midler og sparring hos højskolernes hus. 

Information om ambassadørprojekter

Der vil hele tiden være mulighed for at melde sig på et event. Vi kan bl.a nævne ungdomsøen, pride og debat. Eventsne arrengeres af selvkørende eventgrupper, hvor du som ambassadør har ansvar for planlægning og afholdelsen af aktiviteten – selvfølgelig med støtte fra højskolernes hus i det omfang, I har brug for det. 

Alt kommunikationen går igennem: Højskolernes Ambassadørnetværk, hvor der løbende vil komme information omkring ambasadærnetværket.

Hvordan kan du blive højskoleambassadør?

For at blive højskoleambassadør skal man selv have gået på højskole.

Skriv til frivilligkoordinator, Runi, rhn@ffd.dk, hvis du er interesseret i at høre mere, så vil han meget gerne hjælpe med at komme igang med jeres projekt og vejlede jer omkring de muligheder I har.

 

We want you!

Information til nuværende ambassadører

Find mere information om projektafvikling og puljeansøgninger.

Information til ambassadører