Den Rytmiske Højskole: ” eQ Summer Sounds”

Den Rytmiske Højskole og Beats By Girlz vil i samarbejde arrangere en sangskrivnings og producer camp for unge kvinder og kønsminoriteter.

Formål:

Formålet med campen er at afprøve og udvikle nye pædagogikker og skabe læringsrum der er mere inviterende over for forskellighed og diversitet både i ift køn, hudfarve og social baggrund.

 

Projektbeskrivelse:

eQ Summer Sounds er en fire dages camp I juli 2023, I løbet af de fire dage vil deltagerne I højskolens smukke naturrige omgivelser skrive og producere sange i skiftende co-write grupper. Den Rytmiske Højskole har top faciliteter når det kommer til studier og gear, som vil bidrage til campens professionelle ånd. Der vil både kunne arbejdes i co-write studier og være mulighed for professionelle indspilninger i det store Tuborg Studie.
Hver dag vil der være inspirerende og lærerige oplæg, som kan give katalyserende indspark og inspiration både til campens daglige co-write sessions og deltagernes eget musikvirke. De vil møde flere rollemodeller og der vil være oplæg og debatter om normkritik og ligestillingspolitik inden for musikmiljøet.

Campen samarbejder med QMA (Queer Music Agency) et professionelt musikselskab der udelukkende repræsenterer queer (LGBTQ+) artister. Deltagerne vil møde repræsentanter og artister fra selskabet, der fortæller om deres vigtige musikpolitiske arbejde både som agentur og som udøvende artister, som et levende eksempel på en et professionelt og ligestillingspolitisk branche initiativ.

De vil også møde professionelle sangskriver/producere, der arbejder i sangskriver/producer teams for et etableret musikselskab. I deres co-write sessions vil de blive udfordret til at arbejde ud fra varierende sangskrivnings dogmer der bl.a skubber til deres syn på kulturskabelse.

Vi sørger for en god og inkluderende stemning - hvor der er plads til at have det sjovt og lære hinanden at kende på en uformel og hyggelig måde med masser af socialt og trygt samvær.

 

Formålet er som nævnt at kunne bidrage til en større samlet biodiversitet. I en løbende vekselvirkning mellem udvikling, afprøvning og evaluering vil flere af disse pædagogiske praksisser derfor løbende implementeres og afprøves i den daglige pædagogik på DRH. Projektleder for projektet er Annelise Witek er ansat på DRH og medstifter af Beats By Girlz. I samarbejde med ledelsen udvikles der en oplysnings- og implementeringsstrategi, hvor det øvrige pædagogiske personale også inkluderes.

 

Bevilliget beløb: 38.997 kr.

 

Kontakt: Anne Lise Witek  awi@drh.dk