Livet er ikke det samme uden højskolerne

Højskolernes fortælling er ikke én fortælling. Det er tusindvis af fortællinger!

Men én ting går alligevel igen. For stort set alle, som har været på højskole, siger, at det har haft en kæmpe betydning for deres liv.

At det har været afgørende for, hvem de er - og hvad de er blevet til. Højskolerne er med til at forme os og åbne vores horisonter. De giver os tid til at fordybe os i det, som betyder allermest for os. Om det er økologisk landbrug, kropspositvisme eller gaming, så giver højskolerne os mulighed for og tid til at praktisere det, som betyder allermest for os, og som vil præge resten af vores liv. De dygtiggør os – fagligt og menneskeligt – til at leve de liv, vi ønsker.
 
Alle livets facetter kan rummes af et ophold på en højskole. Opholdet kan rumme den indre rejse og den personlige udvikling. Det rummer indsigten i andre mennesker og kulturer. Det er et ophold, som vil forme dig og præge dig og din omverden under dit ophold – og resten af dit liv.

Højskolerne i Danmark har kort sagt en afgørende betydning for den enkelte person og for vores samfund. Det er derfor, vi siger:
Livet er ikke det samme uden højskolerne

Metode

Metoden vil være at opbygge et kommunikationshierarki, der altid starter med, at X ikke ville være det samme uden Y – for derefter altid at ende på, at "Livet ikke er det samme uden højskolerne", hvorved de to ting kobles tæt.

I kommunikationen anvendes formen “...ville ikke være” fremfor “...er ikke”, fordi der i den ligger et promise om, hvad man kan forvente af et højskoleophold – ligesom den giver flere muligheder for budskabsdiversitet. Her er nogle eksempler på anvendelse:

Grundelement opbygning

Kampagneplaner

Aktuel fælles kampagne

Kom indenfor - besøg en højskole

Fra marts og frem mod maj (med særligt medietryk de sidste 14 dage af april) sætter vi spot på, at man kan besøge en højskole året rundt. Bidrag med:

  1. Åbent hus og rundvisninger som en del af kampagnen BESØG EN HØJSKOLE
    Du kan nu oprette åbent hus- og rundvisningsarrangementer i vores KultuNaut-kalender. Alle typer af arrangementer bliver vist på højskolerne.dk/kalender, og åbent hus- og rundvisningsarrangementerne bliver vist på hojskolerne.dk/besøg.
    Vi håber, at du opretter et arrangement snarest muligt, så vi får listen på landingssiden fyldt op med arrangementer.
    Du kan læse en guide til indtastningen af arrangementer her.
    Du bør læse guiden, hvis du ikke tidligere har benyttet KultuNaut-kalenderen.

    Bemærk også følgende retningslinjer for oprettelsen af åbent hus- og rundvisningsarrangementer:
    Du må kun oprette 6 åbent hus- og rundvisningsarrangement pr. kalenderår.
    Hvis din skole altid holder åbent hus eller tilbyder rundvisninger, anbefaler vi, at du opretter et arrangement, der dækker over en længere periode. F.eks. startdato den 1. januar og slutdato den 28. februar.
    Husk også at gøre rammerne for dit arrangement tydelig i arrangementsbeskrivelsen.

  2. Bidrag til BESØG EN HØJSKOLE med en kort video
    Hvis du har lyst, kan din skole bidrage til kampagnen med en kort video i Reels format (til TikTok, Instagram og Facebook). Vi spreder videoerne på vores sociale medier og på landingssiden.
    Sådan gør du:

    Lav en video under overskriften ”Kom indenfor på X højskole”.
    Du kan f.eks. vise elever, der åbner samtlige døre på skolen, en forstander, der rappeller ind ad vinduet eller en højskolelærer, der dyrker parkour på skolens tag. Der er fri leg, så lad fantasien flyde! Send din video til ehb@ffd.dk eller til 22 14 88 04.
    Deadline den 13. marts.

    Krav til formatet:

  • Max 15 sekunder
  • 9:16 (højformat)
  • Ingen logoer i videoen.

PS! Husk også at vi henviser til virtuelle rundvisninger på hojskolerne.dk/besøg og YouTube.

Se pdf med analyse og info om FFD's kampagneplaner

 

 

Besøg en højskole