Livet er ikke det samme uden højskolerne

Højskolernes fortælling er ikke én fortælling. Det er tusindvis af fortællinger!

Men én ting går alligevel igen. For stort set alle, som har været på højskole, siger, at det har haft en kæmpe betydning for deres liv.

At det har været afgørende for, hvem de er - og hvad de er blevet til. Højskolerne er med til at forme os og åbne vores horisonter. De giver os tid til at fordybe os i det, som betyder allermest for os. Om det er økologisk landbrug, kropspositvisme eller gaming, så giver højskolerne os mulighed for og tid til at praktisere det, som betyder allermest for os, og som vil præge resten af vores liv. De dygtiggør os – fagligt og menneskeligt – til at leve de liv, vi ønsker.
 
Alle livets facetter kan rummes af et ophold på en højskole. Opholdet kan rumme den indre rejse og den personlige udvikling. Det rummer indsigten i andre mennesker og kulturer. Det er et ophold, som vil forme dig og præge dig og din omverden under dit ophold – og resten af dit liv.

Højskolerne i Danmark har kort sagt en afgørende betydning for den enkelte person og for vores samfund. Det er derfor, vi siger:
Livet er ikke det samme uden højskolerne

Metode

Metoden vil være at opbygge et kommunikationshierarki, der altid starter med, at X ikke ville være det samme uden Y – for derefter altid at ende på, at "Livet ikke er det samme uden højskolerne", hvorved de to ting kobles tæt.

I kommunikationen anvendes formen “...ville ikke være” fremfor “...er ikke”, fordi der i den ligger et promise om, hvad man kan forvente af et højskoleophold – ligesom den giver flere muligheder for budskabsdiversitet. Her er nogle eksempler på anvendelse:

Grundelement opbygning

Kampagneplaner

Aktuel fælles mobiliseringskampagne

Besøg en Højskole i anledning af Højskolernes Dag 7. maj 2022
Højskolerne ønsker at give liv til de tusindvis af fortællinger, der er, om hvilken betydning højskolen har haft for folk. Enhver fortælling knyttes til ideen om, at man selv kan prøve at blive højskoleelev for en dag ved at besøge en højskole på Højskolernes Dag eller efter nærmere aftale med en højskole.

18. april: Kampagnestart 

 • Før 18. april:
  Skriv til Anja Fjord Skovgaard Emil på afs@ffd.dk og kom med på www.højskolernesdag.dk - hold helst noget om lørdagen d. 7. maj eller i nær tilknytning.
  Vi skal helst bruge et link til en landingsside med tilmelding til jeres åbent hus arrangement, eller hvad I nu end laver. 
 • 18. april: Højskolerne og medvirkende højskoler skifter coverbilleder/bannere på SoMe og hjemmesider. Vi opfordrer alle højskoler til at anvende det samme materiale. Download materiale her
 • Alle på højskolen og især eleverne opfordres til at lave og dele et billede i kampagnelook med en sætning om, hvad de fik ud af deres ophold.
  Saml elever til en morgensamling og vis dem meme-generatoren på hojskolerne.dk/generator eller engelsk version på danishfolkhighschools.com/generator
  De kan fx skrive ved at færdige en sætning:

  X VILLE IKKE VÆRE DEN SAMME UDEN Y
  HØJSKOLEN LÆRTE MIG AT ...
  JEG VIL ALDRIG GLEMME ...

  De bedste billeder deles på højskolernes kanaler - men det vigtigste er, at bidragsydere selv deler på egne kanaler - med deres egen fortælling og henvisning til jeres åbent hus arrangement: "Besøg min højskole på [url]. Eller find andre muligheder på www.højskolernesdag.dk". 

Anvend fælles materiale eller lav selv jeres eget kampagnemateriale

Download kampagnepakke med materialer (zip)

Download informationsmateriale om kampagnen - sådan medvirker min skole og eleverne (pdf)

 

Besøg en højskole

Eksempler på budskaber

Jeg ville ikke være den samme uden vennerne
Højskolen lærte mig at musikken er min passion
Jeg vil aldrig glemme mine awesome højskolelærere