Forsikringer

Et væsentligt aspekt ved en højskoles administration er forsikringsområdet. Der er en række forsikringer, der er lovpligtige, og andre, som det kan være rigtigt at have tegnet. Her på siden kan du finde nyttige oplysninger om aftaler på forsikringsområdet.

Få overblik over forsikringsmarkedet

Det kan kræve mange ressourcer at skaffe sig det fulde overblik over priser og vilkår på forsikringsmarkedet, ikke mindst fordi disse ofte ændres.

De frie skoler har i en række år haft et samarbejde med forsikringsmæglerfirmaet Willis Towers Watson (WTW), der er uafhængig af de enkelte selskaber, om at tilbyde skolerne et samlet produkt på baggrund af et fælles udbud for de frie skoler. Men det er fortsat op til den enkelte skole at vurdere, hvor fordelagtige tilbuddene er.

Aktuelle aftaler gennem Willis Towers Watson:

Skoleforsikringsprogrammet:

  •        Bygninger og løsøre
  •        Lovpligtig arbejdsskade
  •        Erhvervs- og produktansvar

Som en del af skoleforsikringsprogrammet kan også inddrages:

  •        Beredskabsforsikring
  •        Motorkøretøjer og lystfartøjer
  •        Ulykkesforsikring til elever mv.

Se Willis Towers Watsons skoleforsikringsprogram

Find kontaktoplysninger på Willis Towers Watsons rådgivere

 

Særlige mulige forsikringselementer

Løntabsforsikring for ledere

Det er nu blevet muligt at forsikre forstandere mod løntab i situationer, hvor en skole måtte gå i betalingsstandsning eller gå konkurs.

Det er mæglerfirmaet Willis, der har indgået en aftale med forsikringsselskabet Nassau, som muliggør at skolerne kan tegne denne forsikring. Kontakt Willis for yderligere information.

Læs om løntabsforsikringen


Ledelses- og bestyrelsesansvarsforsikring

Forsikringen dækker alle nuværende, tidligere og fremtidige medlemmer af bestyrelsen samt af den daglige ledelse på højskolen.

Læs om skolens ledelses- og bestyrelsesansvarsforsikring

Såfremt højskolen ønsker et tilbud på en ledelses- og bestyrelsesansvarsforsikring, udfyld da nedenstående undersøgelsesfuldmagt og send den til WTW, som vil vende retur med et oplæg.

Hent undersøgelsesfuldmagt

 

Cyberforsikring

En cyberforsikring giver assistance fra eksempelvis it-eksperter til at genoprette driften, hvis en højskole har været udsat for hackerangreb.

Læs om cyberforsikringen hos WTW 

Hent oplysninger og tilmeldingsskema til cyberforsikring (pdf)

Ofte stillede spørgsmål

Det står højskolerne frit for, hvor de vil tegne forsikringer. Det kan altså være en god ide at indhente tilbud fra flere forskellige selskaber.