Højskolernes elevseminar 2022 *Aflyst*

Publiceret 20-01-2022

Højskolerne afholder for første gang et elevseminar for tidligere højskoleelever. Seminaret skal styrke ambassadørindsatsen og engagere elevforeninger i at skrive højskole på samfundsdagsordenen.

Som ambassadør kan du blandt andet få lov til at arbejde med højskolernes deltagelse i Copenhagen Pride

Vil du være med til at sætte højskole på samfundets dagsorden?

Vil du være med til at styrke den demokratiske samtale, løfte det folkelige engagement og modvirke polariseringen i samfundet? Brænder du for at skabe aktiviteter, der fremmer et mere mangfoldigt samfund og en mere mangfoldig højskole? Eller måske hjælpe med at fremme højskolernes ønske om at blive mødesteder for udvikling af større empati over for jord og natur?

Der er rigeligt at tage fat i, og vi står klar med årets elevseminar, hvor du kan få gode råd, vejledning og en introduktion til, hvordan du - med nye eller gamle venner - kan være med til at arbejde og præge højskolernes fremtid inden for følgende indsatsområder:

Den demokratiske samtale

Højskole for flere

Bæredygtig dannelse

Ambassadørnetværk og elevforeninger

Højskolerne har i flere år haft et frivilligkorps, som vi kalder højskoleambassadører. Ambassadørerne bidrager, i samarbejde med højskolernes hus, til at sætte højskolens mærkesager på dagsordenen. Bl.a. ved at deltage på i Copenhagen Pride, præge Ungdomsøen, lave aktivisme på Ungdommens Folkemøde eller ved at deltage i debatter på Folkemødet på Bornholm.

Højskolernes ambassadørnetværk

Som noget helt nyt vil det være muligt at deltage i ambassadørnetværket som elevforening. På seminaret er der fokus på gode råd og vejledning i elevforeningsdrift og fondsøgning – med mulighed for at få nye input til jeres elevforeningsarbejde.

Vi introducerer, hvordan elevforeningerne kan gøre brug af Folkehøjskolernes Forening i Danmark (FFD), og herunder også hvordan FFD kan understøtte fælles projekter.

Invitation til Elevseminar

Hvor og hvornår?

Seminaret finder sted d. 5 marts i Højskolernes hus på Nytorv 7 i København. Tilmeldingen sker via NEM-tilmeld og koster 250,- pr. deltager. Prisen dækker kurser, forplejning og læringsmateriale. 

Undervejs sørger vi for frokost, snacks, kaffe og vand. Når programmet slutter vil der være mulighed for at blive hængende, når vil laver højskolernes hus om til lørdagsbar.

Tilmeld dig her