Silkeborg Højskole: ”SAMTALE – Sculpture Experiment Silkeborg 2019”

I samarbejde med lokale kunstnere og foreninger, vil Silkeborg Højskoles lærere og elever skabe kunst, der lægger op til samtale og indsigt.

Formål

Det overordnede mål er at borgere i Silkeborg kommer i samtale om kunst og om vores fælles liv.
I processen omkring udarbejdelse af kunstværket deltager kunstnerne, højskoleelever samt forskellige borger i Silkeborg: børn, unge og en seniorklub.
Efter kunstværkerne er færdige skal højskoleelever være med til på forskellig vis at formidle kunstværkerne, så de vækker til samtale. Det kan være gennem podcast, et adventure race eller musik.

Projektbeskrivelse

  1. Kunstnere byder ind på projekterne og de udvælges
  2. Kunstnere mødes på højskolen og præsentere deres 6 projekter og får inspiration til temaet om samtale
  3. Den 20-21. september 2019 laver elever en parafrase over Peter Callesens Samtaletårn på Silkeborg Folkemøde på Campus Bindslevs Plads. Målet er at skabe opmærksomhed på projektet.
  4. 14.-18. oktober 2019 afvikles 6 workshops hvor kunstnere, borgere og elever skaber kunstværkerne. De arbejder også med hvordan, de kan formidles på forskellig vis.
  5. 19.-27. oktober 201 Projekterne formidles og kan besigtiges af alle borgere

Formidling

Undervejs skal projektet formidles via facebook og Instagram. Når værkerne er færdige, så vil vi skabe et adventurerace eller et løb, så andre målgrupper kommer forbi kunstværkerne. Vi er også i dialog med børnehaver og skoler.

Bevilliget beløb: 49.000 kr.

Kontakt: Jacob Eyermann  jze@silkeborghojskole.dk

Læs evalueringen her