Højskoler rammes af nedlukning

Publiceret 17-12-2021

Nye restriktioner betyder, at landets højskoler skal lukke fra på søndag og foreløbigt fire uger frem.

Landets højskoler og daghøjskoler skal holde lukket de næste fire uger. Det er blevet besluttet efter dagens pressemøde. 

Ifølge myndighederne skal folkehøjskoler lukke sammen med blandt andre spillesteder, kulturhuse, forsamlingshuse, folkeoplysende aktiviteter og idrætsarrangementer. Lukningen gælder fra søndag og varer foreløbigt i fire uger.

Elever og kursister kan ikke deltage i kurser i perioden. 

Også @Hojskolerne lukker ned fra på søndag. Mange tanker til de højskoleelever, hvis ophold der nu afsluttes med en brat afsked, og til de enlige og små familier, der skulle have tilbragt jul & nytår på #højskole. Jeg håber, at #dkpol også denne gang hjælper @Hojskolerne igennem.

Lisbeth Trinskjær, formand for Folkehøjskolernes Forening, på Twitter.

Situation udvikler sig løbende, og man kan følge med på ffd.dk

Fakta om kompensation

Der er den 9. december indgået aftale om åbning af de generelle hjælpepakker til dansk kultur- og erhvervsliv. Læs mere her.

Regeringen forventer at lægge op til, at restriktionerne ledsages af hjælpepakker. Så snart det er muligt at melde mere konkret ud om hjælpepakkernes indhold, vil dette ifølge Kulturministeriet blive gjort. 

Læs Slots- og Kulturstyrelsens svar vedrørende statstilskud for hjemsendte og internationale elever her.

Hold dig opdateret

Folkehøjskolernes Forening holder jer løbende orienteret på www.hojskolerne.dk/corona og internt for højskolerne på www.ffd.dk/corona.

Men vi opfordrer alle højskoler og elever til også at følge udviklingen på www.coronasmitte.dk