Skoleside

Alle data om skolen er samlet i menupunktet 'Højskole'. Det er her, du retter skolens adresse, tekster, kernefag og tilføjer billeder, filer og noter.

Al data under dette menupunkt vil fremgå på skolens skoleside. Skolesiderne fungerer som ”profilsider”, hvor hver enkel højskole præsenterer sig selv. Når brugerne benytter skolesøgningen, bliver der søgt i indholdet på skolesiderne.

Menupunktet består af 6 faner:

'Skoledata' er de klassiske informationer, om hvor skolen ligger, kontaktinfo m.m. Skoledata kan rettes ved at skrive til kontor@ffd.dk. Du kan selv rette skolens kontaktinformation.

Skolens kontaktinformationer

De fleste informationer på denne fane skulle meget gerne give sig selv. Skriv skolens kontaktoplysninger, som du ønsker, at de skal stå på skolesiden på hojskolerne.dk.

Skoledata

Vigtigst er feltet 'Skolens officielle email'. Det er denne email, som benyttes som login til Højskolebasen. Det skal altså være en mail, vi er sikker på, når frem til skolen, og det vil typisk være skolens officielle mailadresse. Men den kan altså rettes til det, som skolen finder bedst. Skriv til kontor@ffd.dk, for at få mailen ændret.

Det er kun FFD, der kan rette i Skoledata. Skriv til kontor@ffd.dk, hvis noget skal rettes.

Forstandertype er et levn fra fortiden, som vi fjerner på et tidspunkt.

'Om skolen' er nogle af de vigtigste informationer i Højskolebasen. Det er brugerens mulighed for at sammenligne skolerne og søgemaskinens mulighed for at vægte skolerne i forhold til hinanden. Her får du anbefalinger til at udfylde felterne.

Felterne

Der er 7 felter i menupunktet:

  • Resumé (maks 350 tegn)
  • Om skolen (maks 1200 tegn)
  • Fag og emner (maks 1200 tegn)
  • Praktiske oplysninger (maks 1200 tegn)
  • Information om rejser (maks 250 tegn)
  • Information om priser (maks 250 tegn)
  • Information om elevpladser (maks 250 tegn)

Resuméet 

Resuméet er den tekst brugeren ser først, og den tekst, der skal gøre det let for en bruger at sammenligne skoler med andre. Man kunne kalde det skolens elevatortale. 

Om skolen, Fag og emner og Praktiske oplysninger

'Om skolen', 'Fag og emner' og 'Praktiske oplysninger' er felter, hvor du beskriver skolens fokus og værdier. Tænk teksterne som en appetitvækker til noget, man kan læse mere om på jeres egen hjemmeside. Husk også at linke til jeres egen hjemmeside.

Der kan også indsættes billeder i disse felter. Billederne skal ligge på skolens egen hjemmeside og sættes ind ved at kopiere linket til billedet ind i billedeeditoren. Der er god brugervenlighed i, at billederne på hojskolerne.dk er de samme, som de vigtigste billeder på skolens egen hjemmeside.

Information om Rejser, Priser og Elevpladser

Disse felter er lige som de øvrige tænkt som informationer, der skal gøre sammenligning lettere. Der er også mulighed for at linke videre til skolens hjemmeside.

  • 'Rejser' er alle typer rejseaktiviteter. Fx studieture til Prag eller uddannelsestur til Østrig i slutningen af højskoleopholdet.
  • 'Priser' er som minimum et link til skolens hjemmeside, hvor priserne står beskrevet. Skriv gerne om mulighederne og standardpriserne.
  • 'Elevpladser' er en beskrivelse af, hvor mange der kan bo på skolen.

Både på engelsk og dansk

Alle tekster kan skrives ind både på dansk og engelsk. Hvis du udfylder de engelske tekstfelter, kommer skolesiden med på danishfolkhighschools.com og i den engelske søgning. Dette forudsætter dog, at du har aktive kurser i Højskolebasen. Så hvis din skole skal præsenteres på den engelske side, skal du som minimum udfylde et engelsk navn, et resumé og beskrivelsen samt oprette et kursus. 

Skriv gode tekster

Hele kursussøgningens mål er at give brugere den bedste mulighed for at finde et kursus, der matcher interesser, tid, sted m.m. Aller vigtigst for læsningen er, at teksterne er gode og beskriver skolen så præcist og læsevenligt som muligt.

Guide: 8 råd til at blive fundet i søgningen

Opdateringer af siden

Dine ændringer i felterne slår igennem med det samme, når du trykker 'Opdater'. Der kan dog gå op til 24 timer før søgemaskinen opfanger dine ændringer.

'Kernefag' tildeles ekstra meget vægt i søgningen. Du kan vælge at gøre 10 emneord til kernefag.

Vælg de rigtige kernefag

Kernefagene får tildelt ekstra meget vægt i søgningen. Det er derfor meget vigtigt, at du vælger de 10 vigtigste ord for skolen.

Kernefag vises både på skolesiden og på lange kurser. De giver altså både ekstra vægt til lange kurser (i kursussøgningen) og skolesiden (i skolesøgningen)

Når du vælger skolens kernefag, kan du søge efter specifikke ord eller scrolle igennem hele listen. 

Husk, at du kan supplere med vigtige ord i 'Om skolen', og på kurserne kan du sætte flere emneord på.

Læs guiden: 8 råd til at blive fundet i søgningen

Under 'Filer' kan du uploade logo, topbillede, skolebilleder og kataloger. De anbefalede formater er:

  • Logo: 300 x 300 pixcel
  • Topbilleder:1920 x 1080 pixel
  • Skolebilleder 1920 x 1080 pixel

Upload og erstat

På alle felter under 'Filer' uploader du ved at klikke på den grå kasse med et plus i. Hvidt kryds betyder, at der ikke er uploadet en fil. Hvis der er en fil, vises enten billedet eller en hvid boks, som vist herunder. Bemærk, der dukker en slet-knap op, når du har uploadet filen.

Topbillede

Topbilledet funger ofte godt i formatet 1920 x 1080 pixel. Tjek efter hvordan det ser ud. Det kan ofte være svært at finde ét billede, der passer til formatet. Du er derfor velkommen til at sammensætte topbilledet af flere billeder.

Logo

Logo skal være 300 px bred og maks 300 px og gerne i rundt format. Designeren har opfordret til at efterligne logovisning på sociale medier, hvor det ofte er rundt.

Kataloger

Hvis I har kataloger, kan de uploades som pdf'er. Der er både mulighed for at uploade et katalog for korte kurser og et for lange. Har du uploadet en fil, vises der et link under 'Hent højskolens kataloger' på skolesiden. Har du ikke uploadet en fil, vises linket ikke. Husk at skifte katalogerne efterhånden som I opdaterer dem.

Skolebilleder

Højskolen kan uploade 5 billeder, som automatisk sættes ind i en slider på skolesiden. Slideren placeres lige under resuméfeltet. Billederne skal være 1920 x 1080 px for at fungere optimalt.

Har du lagt et link ind til en YouTube- eller Vimeofilm, så vil videoen i stedet blive placeret under 'Resumé'-feltet, og slideren flytter ned under feltet 'Praktiske oplysninger'.

Vi anbefaler, at du bruger skolebilleder til at vise livet på skolen.

'Noter' er en samlebetegnelse for elementer ved skolen rettet mod særlige målgrupper. Noter præsenteres både på skolens side, så en bruger kan sammenligne dér, men også i lister med filtre.

Note-felterne

Det er 5 note-felter:

  • Børn med på lange kurser
  • Handicapfaciliteter
  • Konference- og udlejningsfaciliteter
  • Undervisningssamarbejder og introforløb
  • Særlige diæter

To yderligere note-felter er placeret under fanen 'Om skolen':

  • Priser
  • Elevpladser

 I disse 7 noter kan du beskrive, hvad skolen tilbyder og eventuelt linke til skolens hjemmeside for mere læsning. 

Noterne vises i højre spalte på skolesiden, men vi har også indbygget mulighed for at filtrere Liste over højskoler. Er der skrevet tekst i note-feltet, kommer feltet med på listen og på skolesiden.

Felterne har en begrænsning på 250 tegn. Det er meget kort, fordi det skal være let for brugeren at scanne. Ideen er, at teksten skal give et overordnet indtryk, og så kan du linke til uddybende informationer på højskolens egen hjemmeside.

Under 'Link' indsætter du link til skolens hjemmeside, skolens landingsside for hhv. korte og lange kurser, link til præsentationsvideo samt links til sociale medier. Det er meget vigtigt, at linkene altid virker.

Skolens hjemmeside

Her indsætter du link til skolens egen hjemmeside.

Præsentationsvideo 

Når du linker til en præsentationsvideo - enten via YouTube eller Vimeo - lægges videoen automatisk ind øverst på skolesiden. Er der ikke linket til en film, vises de 5 skolebilleder i en slider i stedet.

Husk at tilføje et thumbnailbillede til videoen på YouTube. Så tager videoen sig bedre ud på skolesiden.

Tilmeldingslink

I disse felter skal du indsætte links til skolens tilmeldingssider på egen hjemmeside. Du skal indsætte et link for henholdsvis korte og lange kurser. Linkene bliver brugt på kursussiderne og i søgningen.

Der er meget vigtigt, at disse links virker korrekt, så brugerne bliver sendt det rigtige sted hen. Tjek dem gerne jævnligt, så din skole ikke mister potentielle elever/kursister. 

Brug eventuelt en browserudvidelse til at tjekke for døde links på skolesiden og dine kurser.

Link til sociale medier

Sætter du link på sociale mediekanaler, optræder der automatisk et ikon med linket i bunden af skolesiden. Du kan både tilføje links til danske og engelske sociale medier.

Kontakt for hjælp

Er du helt ny i Højskolebasen, eller har du brug for at få noget genopfrisket? Så tag kontakt til FFD's webredaktør, Emil Boisen. 

Emil viser dig gerne rundt i Højskolebasen via skærmdeling på Zoom. Det er en fordel, hvis du har orienteret dig i guiden først. 

Emil Hamer Boisen
Webredaktør
Kommunikation

Hjemmeside, kursusdatabase, annoncering på socialemedier og support.