PRESSEMEDDELELSE

Højskolernes nye bestyrelse er valgt

Publiceret 02-11-2023

Ved Højskolernes årsmøde torsdag blev nye medlemmer til bestyrelsen valgt. Forslag til ændret kontingent og ekstra bevilling til elevrekruttering blev vedtaget.

Der er kommet nye ansigter i Højskolernes bestyrelse, efter at foreningen den 2. november holdt generalforsamling på Egmont Højskolen.

Tre medlemmer var på valg, mens et medlem havde valgt ikke at genopstille. Derudover trak et femte medlem sig fra bestyrelsen umiddelbart før afstemningen.

Genvalg til nuværende medlemmer

Forstander på Grundtvigs Højskole Jakob Mejlhede, som de seneste år har været med i bestyrelsen, genopstillede ikke. Julie Hauge Andersson, som blev valgt sidste år, trak sig fra bestyrelsen forudfor afstemningen, da hun ikke længere er ansat på Gerlev Idrætshøjskole.

De tre medlemmer, der stillede op igen, var viceforstander på Roskilde Festival Højskole Kirsten Ida Bernth Enemark, lærer på Silkeborg Højskole Jonas Borsøe Christensen og forretningsfører på Testrup Højskole Helle Ehlers. Alle tre blev genvalgt.

Herudover stillede to nye op til bestyrelsen, nemlig forstander på Egmont Højskolen Søren Møller Kristensen og Jasper Gramkow Mortensen, som er forstander på Oure Højskole. Da der var to ledige pladser i bestyrelsen, blev de nyopstillede valgt uden kampvalg.

Søren Møller Kristensen overtager Julie Hauge Anderssons plads i bestyrelse, hvilket betyder, at han er valgt for en et-årig periode.

Derudover blev Thomas Smidt Dissin, der er forstander på Gymnastikhøjskolen i Ollerup, valgt som førstesuppleant, og Kim Jacobus Paulsen, som er forstander på Liselund Højskole, blev andensuppleant

Bestyrelsen består derudover af formand Lisbeth Trinskjær, Claus Staal, der er forstander på Silkeborg Højskole, Peter Sebastian Petersen, der er forretningsudvikler på Vejle Idrætshøjskole, og Merete Østergaard, der er forstander på Den Skandinaviske Designhøjskole. Claus Staal er konstitueret næstformand.

Styrket elevrekruttering

På årsmødet blev der også stemt om forskellige indkomne forslag.

Det gjaldt blandt andet et forslag fra bestyrelsen om, at højskolernes fælles elevrekruttering i de næste tre år øges med i alt tre millioner kroner fra reserven. Dette skal give et ekstra tryk på Højskolernes markedsføring. Forslaget blev vedtaget.

Ole Damgaard fra Vejle Idrætshøjskole havde et forslag om, at det frem til 2024 skulle drøftes, hvordan foreningens økonomi er og fremadrettet skal være sat sammen. Også dette blev vedtaget.

Der blev også vedtaget en finansiering af en elevforsikring, som alle højskoler betaler 83 kroner pr. årselev til.

Højskolernes årsmøde

2.-3. november afholder Folkehøjskolernes Forening årsmøde på Egmont Højskolen. Over 200 højskolefolk fra hele landet er samlet. Dagene byder på generalforsamling, debatter, oplæg og offentliggørelse af modtageren af Den folkelige sangs pris.

Læs mere her.

Mette Skov Hansen
Kommunikationskonsulent
Kommunikation

Presseansvarlig

Andre nyheder

Vil du modtage FFDs nyhedsbrev?

Folkehøjskolernes Forenings nyhedsbrev for dig, der er ansat på en højskole eller har interesse for den politiske, administrative eller pædagogiske proces omkring højskolerne.

  • Det politiske og kommunikative arbejde i FFD
  • Administrative nyheder
  • Nyheder om højskolepædagogik
  • Aktuelle kurser og ledige jobs
  • Historier fra foreningens projekter

Felter med (*) skal udfyldes