Højskolerne deltog i DM i Skills 2023

Publiceret 20-02-2023

I begyndelsen af februar blev det store, årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, DM i Skills, afholdt i Fredericia. Folkehøjskolernes Forening deltog i begivenheden sammen med flere højskoler.

På DM i Skills 2023 havde Højskolerne igen en masse gode samtaler med unge, ældre, vejledere og lærere. Foto: Rúni Heralvsson

Af Rúni Heralvsson

Den 2. til 4. februar var Folkehøjskolernes Forening, FFD, med, da DM i Skills  - det store, årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne - blev afholdt i Fredericia. Mesterskabet tiltrækker mange hundrede unge og kombineres med en messe, hvor deltagerne kan tale med blandt andet uddannelsesinstitutioner og firmaer.

Det var som en del af denne messe, at FFD stillede op i godt selskab med Brenderup Højskole, European Film College, Højskolen Mors og Viborg idrætshøjskole.

Ringspil og ler-skulpturer

De enkelte højskoler havde hver især en aktivitet med – en lille smagsprøve på, hvad deres profil var. Der blev for eksempel spillet bord-ringspil og leget med filmkamera.

Dette tiltrak nysgerrige øjne fra de messegængere, der kom forbi - både nogle, der selv havde været på højskole, nogle, der havde hørt om højskolerne, og også mange, som hørte om højskolerne for første gang den dag.

Nogle af dem spurgte, om ”det virkelig er rigtigt, at der ikke er eksamener”, og der kan man jo lykkeligt svare: ”Ja, det handler ikke om at få gode karakterer – det handler om at udvikle karakter”.

En højskole for flere

FFD var ligeledes til stede for at fortælle om højskoler generelt og for at formidle de tilbud, foreningen har til unge, der er uden uddannelse eller simpelthen ikke ved, hvad fremtiden skal bringe dem. Dette gjaldt blandt andet FFD's mentorordning, højskoleophold med dansk og matematik og højskole som alternativ til FGU eller som et led i en EGU.

Læs mere om de forskellige tilbud her.

Foreningen havde en masse gode samtaler med unge, ældre, vejledere og lærere, og netop derfor er det vigtigt, at højskolerne er synlige på en messe som DM i Skills. Højskolerne giver plads til at udvikle sig, til at dyrke sit håndværk, blive klogere på sig selv og til at møde andre, som de er.

Et vigtigt møde

Højskolerne er i sin essens betinget af mødet mellem mennesker og mangfoldigheden deraf. Derfor er arbejdet med diversificeringen af højskolerne altid vigtigt. For når man ikke ved, hvad fremtiden skal bringe, kan et højskoleophold give den fordybelse og udvikling, man har brug for.

Altså kan erhvervsrettede unge få afklaring i, om de for eksempel skal vælge snedker- eller tømreruddannelsen, og samtidig giver disse unge tilbage ved at komme med deres fortælling. De gør derved kun fællesskabet rigere.

DM i Skills

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne, og i år blev det afholdt i Messe C i Fredericia.

Omkring 300 unge var med som deltagere, og de kæmpede inden for de forskellige fag om at blive landets bedste industritekniker, bager, gulvlægger, møbelpolstrer, med videre.

DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter og er derudover med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede muligheder.

Læs mere om eventet her.

Andre nyheder

Vil du modtage FFDs nyhedsbrev?

Folkehøjskolernes Forenings nyhedsbrev for dig, der er ansat på en højskole eller har interesse for den politiske, administrative eller pædagogiske proces omkring højskolerne.

  • Det politiske og kommunikative arbejde i FFD
  • Administrative nyheder
  • Nyheder om højskolepædagogik
  • Aktuelle kurser og ledige jobs
  • Historier fra foreningens projekter

Felter med (*) skal udfyldes