Fra den 21. april er højskoleophold igen et anerkendelsesværdigt formål for indrejse

Publiceret 14-04-2021

Et bredt flertal er blevet enige om en gradvis genåbning for rejser ind og ud af Danmark under hensyntagen til smitteudviklingen og regionale forhold, så den gradvise genåbning bliver sundhedsmæssig forsvarlig. I den forbindelse bliver et højskoleophold igen et anerkendelsesværdigt formål for indrejse fra den 21. april.

Af aftaleteksten fremgår, at listen over anerkendelsesværdige formål for indrejse udvides til blandt andet igen at omfatte højskoleophold som et anerkendelsesværdigt formål for indrejse. Aftalen indebærer, at rejsevejledningerne bliver opdateret ugentligt på baggrund af smittesituationen i de enkelte lande og regioner. Det betyder, at hele verden fra den 21. april 2021 ikke længere vil være farvet rød, men bliver opdelt i gule, orange og røde lande og regioner.

I praksis betyder det, at elever der skal starte et højskoleophold, fra den 21. april, kan indrejse fra gule og orange lande. Elever, der har fast bopæl i røde lande vil ikke kunne indrejse.

Udenrigsministeriet oplyser at der forventeligt på fredag den 16. april vil komme en melding om opdaterede rejsevejledninger fra den 21. april og at de herefter vil opdateres ugentligt, hver fredag. Skolerne skal selv holde øje med dette.

Efter gældende bekendtgørelse kan skolerne få tilskud for udenlandske elever, hvor restriktionerne forhindrer dem i indrejse. Det er vigtigt at skolerne sikrer sig dokumentation løbende herom. Se om statstilskud på ffd’s coronaside eller i bekendtgørelsen §3.4.

Læs pressemeddelelsen

Læs aftaleteksten

Læs bilag 1 om anerkendelsesværdige formål

Se rejsevejledningerne