Kulturminister og Freedom Singers bekræfter deltagelse i Højskolernes Internationale Topmøde

Publiceret 19-08-2019

Om en måned strømmer 100 internationale profiler til Danmark for at fejre og diskutere højskolens betydning i verden. Kulturminister Joy Mogensen holder den officielle åbningstale, og fredag aften kan du opleve The Freedom Singers, som har spillet en central rolle i den amerikanske borgerretskamp.

Kulturminister Joy Mogensen åbner topmødet med en tale onsdag eftermiddag

D. 25.-28. september danner Grundtvigs Højskole rammen om et historisk, internationalt topmøde i forbindelse med Højskolernes 175 års jubilæum.

I ugen op til har gæsterne haft mulighed for at få en introduktion til den danske højskoletradition og -pædagogik ved at gå i sporene af Grundtvig og besøge hans kirke, fødeby og forskellige højskoler.

Kulturminister åbner topmødet

Når det officielle konferenceprogram starter onsdag eftermiddag på Grundtvigs Højskole i Hillerød, er det vores nye Kulturminister Joy Mogensen, der holder åbningstalen.

De følgende dage bliver der mulighed for at diskutere højskolepædagogik, folkeoplysning og frie skoleformer på tværs af kultur- og landegrænser med udgangspunkt i både store tænkere og praktikere fra hele verden.

Mød blandt andre:

  • Ash-Lee Woodard Henderson, Co-Executive Director, Highlander Research and Education Center, USA
  • Katarina Popovic, Generalsekretær, The International Council for Adult Education
  • Yeonho Oh, forfatter, iværksætter og stor fortaler for Grundtvigs udbredelse i Sydkorea
  • Peter Mayo, professor, Malta
  • Kachi Ozumba, Director, Grundtvig Movement of Nigeria

Læs om topmødet her

 

undefined

Højskolebevægelsens betydning i verden

Fredag aften står i musikkens tegn, når den ikoniske gruppe The Freedom Singers spiller op og sætter streg under fællessangens betydning for den amerikanske borgerretskamp.

Hvordan den danske folkehøjskole hænger sammen med Martin Luther King, The Freedom Singers og den amerikanske borgerretsbevægelse, beskrev vi nærmere tilbage i februar, og du kan læse artiklen her: 

Martin Luther Kings Freedom Singers vil til Danmark for at fejre højskolens internationale betydning