Skoleudviklingsprojekter fokuserer på bæredygtighed

Publiceret 08-11-2018

Der er en tydelig rød tråd i de seks nye projekter, der har fået bevillinger fra FFD's skoleudviklingspulje i denne ansøgningsrunde.

Planter, mad eller design - bølgen af bæredygtig bevidsthed har ramt højskolerne i bredeste forstand. Det skinner igennem i ansøgningerne til skoleudviklingspuljen, der havde ansøgningsfrist 1. oktober.

På Den Skandinaviske Designhøjskole vil de arbejde med bæredygtighed som fag men også som en generel tilgang til skolens arbejde med design. På Suhrs Højskole skal unge uddannes til at kunne varetage events i deres lokalområder med fokus madspild.

Tæt på naturen

På Krogerup skal projektet 'Magiske planter' præsentere elever for praktiske og politiske handlestrategier, der kan fremme den grønne omstilling. opnå en forståelse for de kommercielle muligheder. Derudover skal eleverne genskabe jordforbindelsen ved at etablere og dyrke deres egen køkkenhave, lære om kompost, planter og økosystemer.

Et område, der også har været i fokus i Jyderup, hvor højskolen har haft gode erfaringer med opstarten af linjen Det lille jordbrug, hvor højskole kombineres med praktikforløb på danske gårde.

Med den nye bevilling skal praktikdelen opkvalificeres, så værterne kommer på praktikværtskursus. Det skal sikre højskolestemning på deres praktikstedet, tid til refleksion, eftertanke og den gode samtale om livet på landet.

Mesterlære og menneskebibliotek

Foruden det massive fokus på bæredygtighed, har Ryslinge Højskole fået støtte til at udvikle og opsætte to teaterforestillinger i samarbejde med professionelle teaterfolk og derigennem afprøve mesterlæren som pædagogisk metode.

Sidst men ikke mindst har Uldum Højskole fået støtte fra skoleudviklingspulje (pulje B) til at nedbryde fordomme og skabe interaktion mellem forskellige mennesker. Beløbet skal bidrage til at udvikle og afholde Menneskebiblioteks-arrangementer, hvor bøgerne, man låner, er personer, der fortæller deres personlige historier.

Læs mere om projekterne herunder
 

Sådan søger du Skoleudviklingspuljen

Skoleudviklingspuljen er delt op i pulje A og pulje B og kan søges af én højskole eller flere højskoler i forening.

Se retningslinjer og ansøgningsskema

Ansøgningsfrist 1. marts og 1. oktober.