Unge kan blive klar til ungdomsuddannelse på sommerhøjskole

Publiceret 23-05-2018

Har I elever, der gerne vil styrke deres faglighed i dansk og matematik og samtidig få 3 spændende uger på højskole i sommerperioden? Så husk, at tre højskoler i år åbner dørene op for sommerhøjskolekurser med intensive læringsforløb.

I efteråret 2017 modtog FFD en stor bevilling til at udvikle særlige højskolekursuser intensive læringsforløb for unge uden ungdomsuddannelse. Til sommer skal de første unge afsted, og der er stadig plads til flere!

Et intensivt læringsforløb er tre ugers sommerkursus med undervisning i dansk og matematik, højskolefag og fællesskab.

Fra sommeren 2018 og de kommende år vil det være muligt at tage et 3 ugers intensivt læringsforløb på højskole. Formålet er at forberede de unge til at kunne gennemføre en optagelsesprøve på en ungdomsuddannelse.

Hvem kan deltage?

Forløbene er målrettet unge mellem 16 og 30 år, der ikke har en ungdomsuddannelse. Det kan fx være unge, der ikke har bestået dansk og/eller matematik eller ikke har gået i skole et stykke tid.

Den unge skal være motiveret for at deltage i et 3 ugers højskoleforløb, have lyst til at møde nye mennesker, indgå i forpligtende fællesskaber og have lyst til at deltage i undervisningen.

Hvor foregår det?

I 2018 kan de unge deltage i Intensive Læringsforløb på tre forskellige højskoler – Rønde Højskole, Vrå Højskole og Egå Ungdomshøjskole. Alle skolerne har fokus på dansk og matematik samt særlige højskolefag og højskolesamvær. Der vil på alle tre skoler blive tilbudt minimum 15 timers undervisning i dansk og matematik. Du kan læse mere om de tre skoler og fagene. Link til brochuren med beskrivelse af skolerne.

Pris

Kurset er støttet af satspuljemidler og deltagerprisen er derfor 4.500 kr. I særlige tilfælde kan der søges om nedsættelse af deltager betalingen. Kontakt den ønskede skole for nærmere info.

 

Læs mere om intensive læringsforløb her