Læringscenter vil styrke undervisning i naturfag

Publiceret 24-05-2018

Cyber Security, regnskovens mordmysterier, enzymatisk ølbrygning og etik i en højteknologisk verden. - Der er masser af inspiration og god hjælp at hente, hvis du vil sætte en naturvidenskabelig dagsorden på din højskole.

I marts lancerede Regeringen en ny national naturvidenskabsstrategi, der blandt andet skal få flere unge til at interessere sig for naturvidenskab og styrke den faglige fortælling omkring naturfag på landets uddannelsesinstitutioner.

Sideløbende arbejder Astra (Det nationale center for læring i natur, teknik og sundhed i Danmark) på at udvikle tilbud til skoler og lærere, der arbejder med sciencefag og -undervisning. Og det kan komme højskolerne til gode. 

I Astra brænder vi for at inspirere en ny generation af unge mennesker. En generation med stærke sciencekompetencer, der kan være med til at løse de mange udfordringer, vi står overfor i det 21. århundrede. 

Mikkel Bohm, direktør for Astra

Centeret rådgiver, evaluerer og formidler viden i samarbejde med forskere fra universiteter og professionshøjskoler, og indsatserne er lokalt forankret i kraft af en lokal naturfagskoordinator i alle landets kommuner.

 

Naturfagligt fokus

Med en bevilling fra Kulturministeriet har FFD fået mulighed for at øge opmærksomheden omkring naturfaglig dannelse på højskolerne.
I en artikelrække sætter vi blandt andet fokus på skoler, der skaber nye fag, tiltrækker nye elev-og lærertyper og afsøger nye områder.

Formålet er at inspirere og vise den bredde, højskolen har - også på dette område. Mellem gastronomi, biologi og robotteknologi, opstår diskussionen om, hvad naturfaglighed er, og hvordan den kan bringes i spil på højskolerne.

Kom i gang med hjælp fra din lokale naturfagskoordinator

Flere højskoler er allerede godt i gang med at udvikle nye naturfaglige tilbud, men hvis tiden og inspirationen er knap, kan det være nødvendigt med en hjælpende hånd eller inspiration udefra. FFD har været i dialog med Astra og fået bekræftet, at deres rådgivning, foredrag, undervisningsmateriale og lokale naturfagskoordinatorer også står til rådighed for højskolerne. Selvom højskoleelever aldersmæssigt lægger ude for deres primære målgruppe (2. klasse - 3.g) er Astra meget villige til at tilpasse indholdet efter aftale.

Book et gratis oplæg

Har du lyst til at give dine elever et naturfagligt indspark fra virkeligheden, kan du booke et oplæg og få besøg af forskere, studerende og fagfolk, der fortæller om deres arbejde med naturvidenskab, teknologi og sundhed.

Husk at oplyse om, at indholdet skal målrettes højskoleelever.

Lad dig inspirere i oplægskataloget og book her

Læs også

Højskoler vil tiltrække naturfaglige elever

Vi har hørt det mange gange før: Unge vælger naturvidenskab fra. Men kurven er ved at vende, og på højskolerne er man klar til at skrive et nyt kapitel om, hvad naturfag kan være - og indebære. Uden pensum og karakterer.

Kontakt

Vi vil meget gerne gøres opmærksomme på naturfaglige/naturvidenskabelige aktiviteter på højskolerne, så hvis du eller dine kolleger har spændende projekter, fag eller samarbejder i støbeskeen og har lyst til at dele erfaringer med os, opfordres I til at kontakte udviklingskonsulent Helle Skovmose.