Unge fortællere klar til "Højskole-turné"

Publiceret 07-12-2017

Seks unge med flygtningetematikken som fællesnævner har været igennem et intensivt forløb i Story Slam på Hadsten Højskole, hvor de er blevet trænet i at mestre det levende ord til at formidle deres historier. Efter at have deltaget i Story Slam-konkurrencer, er de nu klar til at optræde på højskolerne.

Stærke fortællinger med vigtige budskaber

Seks unge med rødder i Afghanistan, Syrien og Sierra Leone og med flygtningetematikken som fællesnævner har deltaget i FFD's projekt 'Undervejs'. De har været gennem et intensivt forløb i Story Slam på Hadsten Højskole og er blevet trænet i at mestre det levende ord til at formidle deres historier. 

Historierne handler om at føle sig hjemme, føle sig fremmed og det midtimellem. De handler om forældre og frigørelse. Om kærlighed. Om at træffe beslutninger. Om at miste og om at finde sig selv. 

Ifølge projektleder i FFD, Evelina Gold, bidrager fortællingerne med langt mere end deres høje underholdningsværdi:

Deres unikke indblik er med til at sætte ansigter på statistikker og værdipolitiske floskler. Men det er kombinationen af deres usædvanlige historier og de almengyldige byggesten, som ethvert ungdomsliv består af, der for alvor tilfører flygtninge- og integrationsdebatten nuancer og en tiltrængt tredimensionalitet.

Evelina Gold, projektleder i FFD

Få besøg af en ung fortæller på din højskole

Efter at have været på scenen med deres hisorier til Story Slam-konkurrencer rundt om i landet er de seks fortællere nu klar til at bringe historierne ud på højskolerne. Det kan være i forbindelse med et undervisningsforløb eller til et aften- eller morgenarrangement. 

Som udgangspunkt er de blevet trænet i at fortælle to historier á seks minutters varighed, og derefter svarer de gerne på spørgsmål og bidrager til en eventuel debat om tematikken. Afhængigt af jeres behov kan I aftale de formater og emner med fortællerne, der giver mening for jer.

I kan vælge at få en eller to fortællere ud – det koster 1500 kr. i honorar per fortæller plus transportomkostninger. 

Kontakt projektleder Evelina Gold, FFD, på eg@ffd.dk , hvis I har spørgsmål eller vil lave en aftale. 

Projektet er Støttet af Dansk Folkeoplysnings Samråd.

Herunder kan du se et klip med Basir Khurrami, der løb med sejren til Story Slam i Århus, d. 2. november.