Undervejs

Fra venstre: Kristian Kirk, Story Slam-lærer på Hadsten Højskole, de tre deltagere Basir Khurrami, Mabenty Kamara og Khaled Ksibe, og projektleder i FFD, Evelina Gold.


Unge med flygtningebaggrund fortæller deres historier på scenen – og måske på jeres højskole?

Unge med rødder i Afghanistan, Syrien og Sierra Leone og med flygtningetematikken som fællesnævner går på scenen. De er deltagere i FFD's projekt 'Undervejs', hvor de gennem et intensivt forløb i Story Slam på Hadsten Højskole blevet trænet i at mestre det levende ord - og bruge det til at fortælle deres historier.

Historierne handler om at føle sig hjemme, føle sig fremmed og det midtimellem. De handler om forældre og frigørelse. Om kærlighed. Om at træffe beslutninger. Om at miste. Om at finde sig selv. 

Deres unikke indblik er med til at sætte ansigter på statistikker og værdipolitiske floskler. Men det er kombinationen af deres usædvanlige historier og de almengyldige byggesten, som ethvert ungdomsliv består af, der for alvor tilfører flygtninge- og integrationsdebatten nuancer og en tiltrængt tredimensionalitet.

Se dem optræde med deres fortællinger herunder:

 

Debut på de skrå brædder og stemmer i en podcast

I november 2017 kunne man første gang høre tre af deltagerne fortælle to historier hver på teatercaféen Katapult i Århus.

Anledningen var årets sidste StorySlam – en konkurrence i historiefortælling stærkt inspireret af newyorker-fænomenet The Moth, hvor i alt seks danskere fortæller to historier fra deres liv på en aften. Historierne kan være sjove, alvorlige eller skæve. Det eneste krav er, at de er virkelige, og at de tager seks minutter at fortælle.

Aftenens vinder blev en af de seks unge fra ’Undervejs’, Basir Khurrami. Dermed gik han videre til årets finale, Grand Slam, i december og vandt. Dermed kan han nu kalde sig årets StorySlammer 2017.

undefined

31. januar 2018 stod endnu en af deltagerne på scenen på Katapult med to historier. Og også fremadrettet skal de unge ud og fortælle deres historier alle steder, hvor de har relevans.

Deres liveoptrædener udkommer desuden som en podcastserie foråret 2018 – også stærkt inspireret af The Moth, der formidler ’ualmindelige historier fortalt af almindelige mennesker'.

Projektet er støttet af Dansk Folkeoplysnings Samråd.

Vil I have besøg af fortællerne på jeres højskole?

De unge fortællere er ikke mindst klar til at komme ud og fortælle deres historier på jeres højskole – enten i forbindelse med et undervisningsforløb eller til et aften- eller morgenarrangement.

Læs mere her eller kontakt projektleder Evelina Gold, hvis I har spørgsmål.

Book en fortæller

Få overblik over fortællerne, priserne og alt det praktiske i dette lille katalog.

undefined