Materialer om samvær

Er du interesseret i materiale om samværets betydning på højskolerne kan du finde det her.

Inspirationshæfte om samværets betydning

FFD har udgivet et hæfte, der med udgangspunkt i praksiserfaringer forhåbentlig kan inspirere højskoler i tilrettelæggelse og udvikling af samværet på højskolerne. Hæftet indeholder ingen færdigstrikkede løsninger på, hvordan samværet skal gribes an. Det lægger med udgangspunkt i praktiske udviklingserfaringer op til debat om, hvordan samværet kan indgå i højskolernes pædagogiske praksis.

Læs hæftet online eller download inspirationshæftet om samværets betydning.

undefined

Temanummer om samværets pædagogik i Dansk Pædagogisk Tidsskrift

FFD har i samarbejde med Dansk Pædagogisk Tidsskrift redigeret temanummeret Samværets Pædagogik, hvori det overvejes hvordan samværet som pædagogisk kategori kan bidrage til både forskning og praksis i skole og uddannelse.

Læs mere om temanummeret om samværets pædagogik i Dansk Pædagogisk Tidsskrift.

Øvelser og debatspørgsmål

FFD har udarbejdet en række slides med ideer til øvelser og debatspørgsmål, som I frit kan benytte og lade jer inspirere af, hvis i ønsker at sætte samværet på dagsordenen til en pædagogiskdag eller et personalemøde.

Hent øvelser og spørgsmål om samvær som pdf

Andre relevante dokumenter

I forbindelse med projektet Samværets betydning på Højskolener er der udarbejdet et inspirationshæfte til højskoler, der ønsker at drøfte eller udvikle samværet på deres skole. 

Se Pixi-introduktionen til projektet om samværets betydning.

Undervejs udarbejdede UC Syddanmark et notat om samværets betydning på højskolen. Notatet er baseret på fokusgruppeinterview og spørgeskemaundersøgelse med lærere og elever på de 6 højskoler, som deltog i udviklingsprojektet.

Download UC Syddanmarks notat om samværets betydning.

Der er produceret meget skriftligt materiale i løbet af udviklingsprojektet og alle relevante dokumenter kan findes på hjemmesiden for Nationalt Videncenter for Frie Skoler.

Nationalt Videncenter for Frie Skoler.