Alle højskoler bør have en beredskabsplan
Hver enkelt skole bør udarbejde en beredskabsplan, bestående af en generel vejledning og instrukser i forhold til ulykker og alvorlige hændelser inden for skolens forskellige områder. Formålet med en beredskabsplan er at forberede alle ansatte på deres opgaver og pligter i relation til en række udvalgte og relevante krise- og beredskabssituationer. På den måde kan såvel små som store kriser håndteres præventivt, professionelt og effektivt, for at de potentielle konsekvenser minimeres mest muligt.
Inspiration til højskolens beredskabsplan
FFD har udarbejdet materiale om beredskabsplaner. Materialet skal ikke ses som en samlet beredskabsplan, som den enkelte skole kan anvende. Derimod er der tale om en generel beskrivelse og en række eksempler fra eksisterende skolers beredskabsplaner til inspiration og til evt. genbrug af enkeltdele.
FFD's vejledning til beredskabsplan (word)
Beredskabsplan for håndtering af seksuelle krænkelser
FFD har udarbejdet materiale, som skolerne kan lade sig inspirere af i udviklingen af et beredskab i forbindelse med seksuelle krænkelser. Der er både gode råd til hvordan man kan agere ift. eleven, og information om særlige juridiske forhold, der kan gøre sig gældende. Det kan være af strafferetlig, dataretlig, arbejdsmiljøretlig eller ansættelsesretlig karakter.
Se mere om juridiske forhold ift. krænkelser
Se mere om håndtering af henvendelser og krænkelser
Relevante kurser
FFD udbyder kurser, der kan være relevante for medarbejderne i forbindelse med krisehåndtering.
Kursus i psykisk førstehjælp
Det drejer sig fx om Kursus i psykisk førstehjælp til unge, der giver kursusdeltageren viden om psykiske sygdomme og kriser, og kompetencer til at kunne handle, hvis en elev viser tegn på psykisk mistrivsel.
Se FFD's kursuskalender