Siden årsskiftet har landets højskoler haft mulighed for at bidrage til den store politiske indsats, der skal hjælpe de omkring 43.000 unge, som hverken er i uddannelse eller beskæftigelse. Og den mulighed er i høj grad blevet grebet.
Den politiske aftale om Ungeløftet har betydet, at unge uden job og uddannelse siden 1. januar har kunnet søge tilskud til at komme på højskole, og allerede nu er der uddelt 61 Ungeløftet-stipendier, mens 55 unge er startet på højskole i år takket være ordningen.
De unge kommer fra 37 forskellige kommuner, og de fordeler sig på 28 forskellige højskoler. To tredjedele af dem, der har fået stipendier, er drenge.
Afgørende betydning for unges videre vej i livet
I dag tilbyder Folkehøjskolernes Forening allerede stipendier til unge, som for eksempel har svært ved selv at finansiere deres ophold, men den nye bevilling har gjort det muligt for langt flere unge at komme på højskole.
Et højskoleophold kan have afgørende betydning for unges videre vej i livet, og det kan hjælpe dem med at finde et ståsted i tilværelsen og med at blive en del af meningsfulde og forpligtende fællesskaber.