Kampagne

Listen up! Højskolerne og Nyt Europa lancerer kampagne, der skal få unge til at stemme til EP-valget

Publiceret 03-06-2024

Det er de unge, der skal forme EU's fremtid, og deres stemmer er afgørende. På TV2 Play og på sociale medier kan du netop nu se kampagnefilmen "Listen up!", som Højskolerne og Nyt Europa står bag.

"Listen up! The future is our responsibility. It's time for action!" Sådan indledes kampagnefilmen, der er kulminationen på det flersporede projekt Young Europe is Voting, som har til formål at styrke unges stemmer og indflydelse frem mod EP-valget den 9. juni.

Young Europe is Voting begyndte allerede midt i maj, hvor danske og internationale unge mødtes på seks højskoler rundt i landet for sammen at dykke ned i europæisk historie, identificere udfordringer og pege på løsninger.

Siden samledes alle deltagere til Topmøde på Ungdomsøen for at lære at debattere og formidle deres fælles visioner forud for Europa-Parlamentsvalget.

Se filmen her:

Politiske mærkesager

Flere af de unges politiske mærkesager blev til 20 små film, som blev delt i ugerne op til topmødet, så unge mediebrugere kunne spejle sig i - og lade sig inspirere af - andre unges holdninger til, hvad EU bør fokusere på.

Se filmene med de unges politiske mærkesager her

Ifølge formand for FFD, Lisbeth Trinskjær, er topmødet med til at styrke unges tro på fremtiden og demokratiet.

”Med Young Europe is Voting fortæller vi politikere og beslutningstagere i hele Europa, at unge er vigtige for demokratiet. Og det hele sker på de unges præmisser. Det er dem, der bestemmer, hvad vi skal drøfte, og det er deres holdninger, der tæller. Det er vigtigt, at vi sørger for, at unge bevarer lysten til at deltage i demokratiske aktiviteter i både Danmark og Europa. Det håber vi at kunne bakke op om,” siger Lisbeth Trinskjær. 

Hjælp med at sprede budskabet

Vi håber, at de enkelte højskoler vil bakke op om kampagnen ved at dele filmen og budskabet på sociale medier og med eleverne.

LÆS OGSÅ: Ny kampagne: Hav og Kamal på højskole

__

Projektet er støttet af Europa-Nævnet.