Højskolerne tager på Folkemødet med nyt telt og skybar

Publiceret 04-06-2024

Når Højskolerne rammer folkefesten i Allinge, er det i år med et helt nyt telt, skybar og flere events end nogensinde før. Programmet byder på brandtaler for biodiversitet, DJ-battles, fællessang, generationsdebat og meget mere.

Højskolernes Folkemøde-program rummer et hav af aktiviteter, der spejler højskolernes brede faglige og kreative tilgang.
Højskolerne har i år fået nyt telt og ny placering på pladsen i Allinge. Derudover kan man som noget nyt også nyde en forfriskning i Højskolernes skybar, hvorfra der er udsigt til både Cirkuspladsen og Højskolernes eget telt, hvor der vil blive afholdt endnu flere events end i de tidligere år.

Et spækket program

Højskolernes Folkemøde-program rummer et hav af aktiviteter, der spejler højskolernes brede faglige og kreative tilgang.

Torsdagen byder på et varieret program, hvor du blandt andet kan opleve brandtaler om biodiversitet, "Højskolebladet Live" med fokus på fællesskaber, Din Politiske Sang med gæster som Pernille Rosendahl og Dy Plambeck - og ikke mindst en episk DJ-battle mellem Alex Vanopslagh og Rosa Lund.

Fredagens program starter energisk ud med zumba og morgensang og fortsætter med debatter om alt fra humor-grænser med Huxi Bach til samtykke og online hate speech. Aftenen kulminerer med "Rock Rivals" - en duel mellem pressen og Folketinget - og en koncert med Ravi Kuma.

Glæd dig til store navne på plakaten

Alle aftener kan du opleve koncerter med unge kunstnere, der har en stærk relation til højskoleverdenen. Glæd dig blandt andet til Rigmor, Ravi Kuma, Søn og Asbjørn.

Lørdag lokker med samtaler om unges medievaner og debatter om uddannelsesdiversitet og privilegier, inden dagen slutter af med folkedanse og en festlig fællessang.

Alt i alt, en pakket dagsorden, der garanterer indsigtsfulde oplevelser og sprudlende underholdning på højskolemanér.

vores programside, kan du tilrettelægge dit folkemødeskema ved at tilføje favoritdebatter og koncerter til din kalender via iCal.

Ny plads med fokus på unge

I år flytter Højskolernes telt til en ny plads, som har fået navnet U-vendingen. Pladsen er et samarbejde mellem Højskolerne, DUF – Dansk Ungdoms Fællesråd, Ungdomsskoleforeningen og Ung Agenda, som er et partnerskab mellem Folkemødet og Tuborgfondet.

Målet med den nye plads er at sikre, at der skabes et folkemøde, som giver plads til alle generationer, og som giver flere unge en plads i de demokratiske samtaler og mod til at bruge deres stemme.

På U-vendingen vil man udover Højskolernes telt og skybar kunne besøge Ungdommens Plads og DUF - Ungdommens Scene samt et fælles loungeområde. Der vil være talks og debatter, kreative workshops, koncerter, improteater og mange andre events på området.

Andre nyheder

Vis flere

Vil du modtage vores nyhedsbrev?

Højskolernes nyhedsbrev er for dig, der har været på højskole, skal på højskole eller bare gerne vil vide noget om, hvad der sker i højskoleverdenen og hvad, du kan deltage i.

  • Aktuelle historier fra højskolelivet
  • Nyt om højskolekurser
  • Nyheder om Højskolesangbogen
  • Offentlige arrangementer på højskoler
  • Konkurrencer

Felter med (*) skal udfyldes