Højskolelærer: Her er 3 grunde til, at du skal deltage i Forårsmødet

Publiceret 06-02-2024

Den 14. og 15. marts afholder Højskolerne for anden gang Forårsmødet, som kombinerer Lærerkonference, Medlemsmøde og Forstandermøde. Højskolelærer Frida Tidemand deltog sidste år og fortæller her, hvorfor hun mener, man bør tage med.

Frida Tidemand deltog, da Forårsmødet blev afholdt for første gang sidste år. Ligesom i år bestod dagene af debatter, workshops og sociale indslag. Alle fotos: Emil Hamer Boisen

Af Mette Skov Hansen

Inden længe er det igen tid til at samle højskolelærere, forstandere, viceforstandere og FFD-medlemmer til to dage med faglige indlæg, workshops, drøftelser og socialt samvær. 

Den 14. og 15. marts afholder Højskolerne nemlig Forårsmødet, som kombinerer Lærerkonference, Medlemsmøde og Forstandermøde. Det store møde finder i år sted på Askov Højskole, og det har til formål at samle faggrupper, som arbejder med det pædagogiske område, til en fælles højskolepædagogisk konference.

Undervejs i dagene vil der være arrangementer for de bestemte faggrupper samt et hovedprogram og fælles middag, morgensamling og uddeling af Højskolepædagogisk Pris. Hvad end man er lærer, forstander eller viceforstander, vil man kunne få inspiration til sin hverdag på højskolen, danne nye faglige netværk og få et udvidet kendskab til højskolebevægelsen.

Forårsmødet

  • Forårsmødet er et kombineret møde for lærere, FFD-medlemmer, viceforstandere og forstandere.
  • Forårsmødet samler flere faggrupper, der arbejder med det pædagogiske område, til en fælles højskolepædagogisk konference.
  • Dagene vil veksle mellem plenumoplæg og diskussioner, praksisrettede værksteder, fællessang og god tid til at socialisere.
  • Torsdag eftermiddag vil der være et fælles FFD-medlemsmøde, som handler om de aktuelle emner, vi arbejder med i foreningen. Alle, der er tilmeldt konferencen, kan deltage i medlemsmødet.
  • Forårsmødet ligger på dagene torsdag og fredag i uge 11 hvert år.

Find programmet og tilmeld dig her.

Deltager fra sidste år: Derfor skal du tage af sted

Forårsmødet blev afholdt for første gang sidste år på Roskilde Festival Højskole, hvor Frida Tidemand, der er lærer og gartner på Vestjyllands Højskole, deltog.

Her kommer Fridas tre grunde til, at man skal deltage i Forårsmødet:

På Forårsmødet er der blandt andet forskellige workshops, hvor man kan blive klogere sammen.

1. Få faglig sparring

"For mig er Forårsmødet en god mulighed for at være sammen med fagfæller og få en god snak om forskellige bud på samme faglighed, hvilket der sjældent er mulighed for i hverdagen.

Det giver altid et frisk pust til min undervisning, når jeg kommer hjem. For eksempel deltog jeg sidste år i en samtaleworkshop, der inspirerede mig til en ny tilgang til min undervisning."

På Forårsmødet er der også afsat god tid til socialt samvær.

2. Brug tid med gamle og nye venner

"På Forårsmødet er et af højdepunkterne også at have tid til at møde og tale med alle sine kollegaer fra andre højskoler.

Som tidligere HPU-deltager er det skønt at kunne catche-up med dem, jeg gik på hold med – men det er mindst lige så fantastisk at møde nye ansigter hvert år."

På Forårsmøder er der både events for dit enkelte faggrupper og et samlet hovedprogram for alle. Her taler FFD's formand, Lisbeth Trinskjær, under Forårsmødet 2023.

3. Bliv mindet om, hvorfor dit arbejde er så vigtigt

"I hverdagen kan man nemt komme til at føle sig som en slags satellit, der svæver rundt i verdensrummet. Som højskolelærer oplever jeg ofte følelsen af at skulle opfinde den dybe tallerken til min undervisning og være min egen pædagogiske sparringspartner.

Til Forårsmødet bliver jeg mindet om, at vi hver især er en del af noget større, og det er altid forfriskende, at blive mindet om højskoletraditionen, og hvorfor vores arbejde er så vigtigt."

Andre nyheder

Vil du modtage FFDs nyhedsbrev?

Folkehøjskolernes Forenings nyhedsbrev for dig, der er ansat på en højskole eller har interesse for den politiske, administrative eller pædagogiske proces omkring højskolerne.

  • Det politiske og kommunikative arbejde i FFD
  • Administrative nyheder
  • Nyheder om højskolepædagogik
  • Aktuelle kurser og ledige jobs
  • Historier fra foreningens projekter

Felter med (*) skal udfyldes