Ny kursussøgning har fået luft under vingerne

Publiceret 08-06-2022

Kursussøgningen på højskolerne.dk og danishfolkhighschools.com er blevet opdateret. Læs om de nye muligheder, som opdateringen giver din skole.

Nyt layout

Den nye kursussøgning på højskolerne.dk og danishfolkhighschools.com har først og fremmest fået en grafisk overhaling. Det mest iøjnefaldende er, at layoutet er blevet redesignet, så alle søgefiltrene nu er placeret i venstre spalte.

Samtidig er informationsniveauet på søgeresultaterne blevet optimeret, der er tilføjet en ny kursusstatus, antallet af filtre er blevet reduceret, og der kan nu tilføjes thumbnails og billeder til kurserne. 

 

Thumbnails

Alle skoler kan nu uploade thumbnails og billeder til deres kurser. Thumbnails bliver vist i søgeresultatet, og billederne fremgår i en slider nederst på kursets side. Uploades der ikke thumbnails, fremgår skolens logo i stedet på kurserne i søgningen. FFD opfordrer til altid at uploade thumbnails til kurserne.

Se hvordan du uploader thumbnails/billeder

 

Ny status: Venteliste

Den nye kursussøgning giver også mulighed for at benytte den nye kursusstatus: ”Venteliste”. Hvis et kursus har status ”Venteliste”, vil der på kursussiden fremgå en gul knap med teksten ”Tilmeld venteliste”.

FFD ønsker samtidig at minde alle skoler om, at det er meget vigtigt løbende at ajourføre kursusstatusserne i Højskolebasen.  

Læs mere om kursusstatusser, og hvornår de bør opdateres

 

Kursusbeskrivelser på søgeresultaterne

Opdateringen har også ændret på, hvordan kursusbeskrivelserne bliver præsenteret i søgningen. Når brugerne klikker ”Læs mere om kurset” i søgeresultaterne, bliver de nu præsenteret for starten af kursusbeskrivelsen – og altså ikke længere et udklip af de sætninger, hvor søgeordet fremgår. Det er derfor vigtigt, at indledningerne på kursusbeskrivelserne er let læselige og forståelige.

 

Vejledninger og guides

FFD har opdateret vejledningen til indtastning i Højskolebasen. Du finder den under vejledninger på ffd.dk/kommunikation. Her kan du også læse vores nye guide: 8 råd til at blive fundet i søgningen.

Er du helt ny i kursussøgningen og Højskolebasen, eller har du brug for at få noget genopfrisket, er du velkommen til at kontakte FFD's webredaktør, Emil Boisen, som gerne viser dig rundt i systemerne via skærmdeling på Zoom.

 

Baggrunden for opdateringen

Opdateringen af kursusøgningen er blevet til på baggrund af en usability-test, som bureauet CopenUX foretog i efteråret 2021. Testen viste, at den samlede succesrate for søgninger var på 74 %, hvilket ligger over gennemsnittet (68 %) for de hjemmesider, som CopenUX har testet.

Selvom søgningen generelt klarede sig godt og brugerne var tilfredses, viste undersøgelsen, at der stadig var væsentlige forbedringspotentialer. En stor del af disse er nu blevet implementeret med den nye opdatering til kursussøgning.