Højskoler stærkt repræsenteret på uddannelsesmesse på Island

Publiceret 26-02-2022

FFD og tre højskoler var til stede på uddannelsesmesse på Island for danske uddannelsesinstitutioner.

Casper og Una på messe

Omkring 100 personer slog vejen forbi Nordens Hus i Reykjavik lørdag d. 26. februar. Der var flere uddannelser fra Danmark repræsenteret på messen, og FFD, Suhrs, Uldum og Grundtvigs medvirkede sammen med Tue West og Teitur Magnússon, som sørgede for musik under messen. Alle højskoler havde tidligere islandske højskoleelever med, som bidrog med at fortælle om højskolernes styrker. 

Skuffende fremmøde 

Den danske ambassade står bag messen, og havde gjort et kæmpe stykke arbejde for at lokke de unge islændinge til messen. Af uvisse årsager var der dog ikke det forventede fremmøde. Skal højskolerne medvirke en anden gang, så er det vigtigt, at der kommer flere unge og forældre forbi. De medvirkende højskoler var dog tilfredse og fik flere potentielle elever i tale.

Flere dansklærere og vejledere på Island var desuden forbi messen, som gerne medvirker til udbredelse af kendskabet til de danske folkehøjskoler. 

Gymnasiebesøg med intimkoncert

FFD besøgte ved samme lejlighed et større gymnasium og sammen med tidligere højskoleelev Una Margrét Reynisdóttir, så fik vi overbevist en hel del unge om, at et dansk højskoleophold godt kunne være en vej for dem. Igen var Tue og Teitur med og sørgede for den gode stemning med en kort intimkoncert under deres nye fælles navn: Supernatural Suburbia, som har en ny LP under opsejling. 

Vi håber, at flere højskoler, vil opleve at få islandske elever, på baggrund af Højskolernes korte visit på Island.  

 

Teitur Magnússon og Tue West hjalp FFD med at gøre opmærksom på højskolerne