Højskolerne deltager på Naturmødet

Publiceret 07-04-2022

Programmet for Naturmødet 2022 i Hirtshals er klar, og i det finder man arrangementer fra både Folkehøjskolernes Forening og Vestjyllands Højskole. FFD står blandt andet for en debat og fællessang på det årlige folkemøde om naturen.

Højskolerne har før debatteret klima og bæredygtighed på folkemøder. Her ses for eksempel højskoleelever på Folkemødet på Bornholm i 2019. Arkivfoto.

Den 19. til 21. maj vil politikere, organisationer og nysgerrige borgere endnu engang samles i Hirtshals for sammen at sætte fokus på tidens store naturspørgsmål. 

Her afholdes det årlige folkemøde Naturmødet, som gennem tre dage omdanner den nordjyske by til et epicenter for dansk naturdebat og naturoplevelser. 

I denne uge blev programmet for Naturmødet offentliggjort, og i det finder man debatter og oplæg om alt fra biodiversitet til natursyn, nationalparker og meget andet.

FFD holder debat om natur og landbrug

I programmet finder man også flere højskole-arrangementer.

Folkehøjskolernes Forening har for eksempel to arrangementer fredag. Det ene er en debat på Life-scenen, hvor Højskolebladets redaktør, Sofie Buch Hoyer, er moderator. Under overskriften "Hvordan får vi flere grise og mere grøn natur på samme tid?" vil hun stå for en debat mellem en klimaaktivist og en landmand.

Derudover er der fællessang med pianist, komponist og redaktør for Forlaget Højskolerne Rasmus Skov Borring.

Events fra Vestjyllands Højskole

På Naturmødet kan man også møde Vestjyllands Højskole, som samarbejder med Naturmødet om NaTour-scenen, der er en mobil scene støttet af Nordeafonden.

På scenen kommer højskolen til at have en række events med blandt andet forfattere, musik, dans, sangskrivning og debat om, hvordan man kommer ud af klimakrisen.

Vestjyllands Højskole afholder også ”Morgenboller og fællessang fra Højskolesangbogen” fredag og lørdag.

Tilbage efter coronapause

På grund af coronapandemien er det nu to år siden, at Naturmødet blev holdt i fuldt format. Ifølge arrangørerne er der i høj grad brug for Naturmødet i år:

"For aldrig har vi brugt naturen så meget som i den seneste coronatid, og aldrig har det været vigtigere med en bred platform, hvor alle - uanset natursyn - kan være med til at sætte fokus på aktuelle problemstillinger relateret til den danske biodiversitet og naturforvaltning," skriver Naturmødet på sin hjemmeside. 

Naturmødet

Årligt folkemøde i Hirtshals om naturen.  

Folkemødet forventer 30.000 besøgende og har over 500 aktiviteter og 80 stande.

Find programmet for Naturmødet 2022 her.