Den nye corona-situation

Publiceret 11-11-2021

d. 9. november 2021 besluttede folketingets epidemiudvalg, at corona igen er en samfundskritisk sygdom. Dette skaber mulighed for, at regeringen kan indføre nye restriktioner, der skal begrænse smitteudbredelsen.

Regeringens forslag er bl.a. genindførelse af coronapasset som krav i forbindelse med besøg på barer, restauranter, biografer, museer osv. og ved indendørs arrangementer med mere end 200 deltagere og udendørs arrangementer med mere end 2000 deltagere. 

Modsat de første forlydender har Kulturministeriet nu meddelt, at der ikke på nuværende tidspunkt er planer om restriktioner i forbindelse med højskolernes almindelige kursusvirksomhed.

Hvis skolerne fx lægger hus til et offentligt arngement med deltagelse af mere end 200 personer, vil vi imidlertid vurdere, at det må være omfattet af det nye generelle krav om coronapas.

Det er fortsat foreningens opfattelse, at skolerne gerne må stille krav om coronapas ved fx kursers begyndelse og over for besøgende. (Jf. Kulturministeriets henvisning (- opdateret 9. nov. 21) til Sundhedsstyrelsens retningslinjer om skærpede krav 

KULTURLIVET | COVID-19

FFD har tillige spurgt ministeriet, om der er planer om genindførelse af muligheden for kviktest. Svaret er her, at det er der ikke. Det skal nok ses i sammenhæng med de kraftige opfordringer, der er til ikke vaccinerede om at få det gjort.

Kulturministeriet har desuden oplyst, at der én af de nærmeste dage vil komme nærmere præcisering af vilkårene indenfor kulturlivet på Kulturministeriets hjemmeside, herunder en Q/A.

Vi vender tilbage, så snart der måtte være nyt.