Vil du vide mere om højskoler og mangfoldighed?

Publiceret 04-05-2021

Med seminarrækken ”Mangfoldighed, målgrupper og meget mere” sætter vi spot på højskolernes praksis med mangfoldighed fra tre perspektiver: målgruppens, ekspertens og højskolepraktikerens.

Elever med minoritetsbaggrund

På det første seminar zoomer vi ind på elever med minoritetsbaggrund på højskole. Udover at høre fra eleverne selv, møder vi også projektledere fra forskellige højskoler og Laila Colding Lagerman, der står bag rapporten ’Undersøgelse af mangfoldighedspuljen’ for FFD.

De kommer ikke bare sådan ind ad døren. Slet, slet ikke. Vi skal ud og finde dem selv…

Projektleder, Mangfoldighedsundersøgelsen

Anbefalinger til højskolerne

I videoen herunder deler Laila Colding Lagerman nogle af de anbefalinger, hun når frem til i rapporten:

Åbningsdebatten om højskolernes ’wokeness’ udforsker højskolernes position i tidens identitetspolitiske strømninger mens de følgende seminarer fokuserer på viden og erfaringsdeling i det konkrete arbejde for at mangfoldiggøre højskolernes elevsammensætning.

Sådan deltager du

Seminarerne er for alle højskoleansatte med interesse for emnet. Hvert seminar giver ny viden og sparring over to timer, online. Du kan læse mere om hvert seminar og tilmelde dig her:

"Mangfoldighed, målgrupper og meget mere" - en seminarrække om mangfoldighed i praksis (online), er initieret af Roskilde Festival Højskole, Løgumkloster Højskole, Den Rytmiske Højskole og FFD. Med seminarrækken ønskes en bred drøftelse om højskolerne og mangfoldighed – i højskolebevægelsen og på den enkelte højskole.