Højskolerne udgiver ny naturfilm: "Der er grønt lys til at gå en anden vej"

Publiceret 31-05-2021

I forbindelse med kampagnen "Grønne holdninger ville ikke være de samme uden grønne handlinger", indgik tre højskoler i produktionen af en film, der sætter fokus på højskolernes arbejde med natur og bæredygtighed. Her kan du se filmen i to versioner.

Lang version (1 minut)

Ovenstående film er den længste af de to versioner og har musik af Sys Bjerres. Sangen hedder "Lad os lave noget smukt, før vi dør". Filmen har kørt på sociale medier i forbindelse med vores grønne kampagne, der løb frem til TV2's indsamling "Danmark redder jord". 

Suhrs Højskole, Brenderup Højskole og Ungdomshøjskolen i Ribe har medvirket i optagelserne og sikret, at filmene viser bredden i højskolernes fokus på natur og bæredygtighed.

Kort version (30 sekunder) med speak.

Den nyeste version er lidt kortere og skal bruges fremadrettet, når vi igen skal sætte fokus på grønne tiltag på højskolerne. Filmen er lavet med en speak, som du kan læse her:

Der er mange, der taler om miljøet.
Om klimaet.
Om fortidens synder og fremtidens sønner…døtre og alle derimellem.
For hvad er det, vi efterlader til vores børn?
Skal de ikke også mærke suset, duften og bruset af en natur som spirer, blomstrer og vokser til noget, der er større end dem selv?
Grønne holdninger er ikke de samme uden grønne handlinger.
Men hvor skal man begynde?
For eksempel på en højskole, hvor du kan få jord under neglene og fingrene i det, der virkelig skaber forandring. Et fællesskab, der får noget til at gro. Der er grønt lys til at gå en anden vej.
Skal du med?

Du kan se filmen herunder.