Forsamlingsforbuddet lempes

Publiceret 06-05-2021

Som led i genåbningen af Danmark gælder fra 6. maj 2021 lempede regler for indendørs forsamlinger og større, siddende forsamlinger. Dette giver nye muligheder for forskellige aktiviteter.

Rundvisninger og åbent hus på højskolen

Den almindelige forsamlingsloft er pr. d. 6. maj 2021 hævet til 25 personer indendørs og 75 personer udendørs. Der foreligger ikke konkrete retningslinjer ift. afholdelse af rundvisninger eller åbent hus for større grupper. Det er FFDs vurdering, at der med det nye forsamlingsloft er mulighed for, at op til 25 kommende kursister/elever kan besøge højskolen, under forudsætning af overholdelse af de gældende retningslinjer, herunder retningslinjer for besøg af eksterne gæster på højskoler. Det vil sige, at der skal holdes god afstand til de nuværende elever/kursister, bæres mundbind, og skolen har mulighed for at bede om negativ test før besøg - dette er dog ikke et krav. Skolerne kan selvfølgelig frit beslutte om de har lyst til at åbne for flere eksterne besøgende.

Gradvist udvides forsamlingsloftet

Udmeldingen fra myndighederne siger, at forsamlingsloftet forventes forhøjet til 50 personer indendørs d. 21. maj og til 100 personer indendørs fra 11. juni. Det afhænger dog af de konkrete forhandlinger om den gradvise genåbning af samfundet. 

Generalforsamlinger

Forsamlingsloftet på 25 personer indendørs suppleres af særlige regler for siddende forsamlinger, som det også var tilfældet fra juni 2020 til 6. januar 2021. Reglerne for siddende forsamlinger betyder, at der kan være samlet op til 1.000 personer i sektioner af 500. Derfor vil det igen være muligt for højskoler at afholde fysisk generalforsamling. Der gælder særlige regler for store forsamlinger, herunder coronapas, afstandskrav, brug af mundbind mv. Desuden gælder særlige krav om sundhedsplan for forsamlinger på over 500 personer. For yderligere detaljer, læs aftaleteksten.

Læs aftaleteksten