SIRI tildeler igen opholdstilladelser

Publiceret 21-04-2021

Der kan igen udstedes opholdstilladelser på alle SIRI´s sagsområder. Læs mere herom og om hvilke krav der stilles om test og isolation ved indrejse til Danmark.

SIRI udsteder igen opholdstilladelser

Fra og med d. 21. april, kan der i forlængelse af ny bekendtgørelse, igen udstedes opholdstilladelser på alle SIRI´s sagsområder.

Ingen indrejse fra røde lande

Vær opmærksomme på, at udlændinge der ønsker at indrejse i Danmark som udgangspunkt ikke kan indrejse i Danmark, hvis de indrejser fra et land der er kategoriseret som rødt.

Dette gælder, uanset om de har opnået en opholdstilladelse.

Pr d.d. er listen over lande der er markeret rødt følgende: Bangladesh, Botswana, Brasilien, Eswatini, Lesotho, Malawi, Mozambique, Sydafrika, Zambia, Zimbabwe, Regioner, som er kategoriseret som røde: Réunion

Listen over lande kan ændres over tid hvis sundhedsmyndighederne vurderer, at der er særlig grund til bekymring for smitte med Covid-19 fra andre lande.

Det er politiet, der ved grænsen vil afgøre om en udlænding kan indrejse eller ej.

UM’s rejsevejledninger 

Krav om isolation og test

Danmark har genindført krav om test og isolation efter indrejse i Danmark fra udlandet for at begrænse introduktion og spredning af mere smitsomme virusvarianter. Kravene indebærer, at alle der indrejser i Danmark, skal testes før og efter indrejse. Alle, som indrejser fra orange og røde lande skal efterfølgende isoleres i 10 dage (man kan som hidtil afslutte isolation ved negativ PCR-test taget tidligst på fjerdedagen). Der er ikke krav om isolation for indrejsende fra gule lande.

Regler for test og isolation ifm. indrejse i Danmark