Isolation af primærgrupper og nære kontakter

Publiceret 29-04-2021

Sundhedsstyrelsens anbefalinger for brug af antigentest er blevet revideret. Dette har bl.a. betydning for isolation af primærgrupper i tilfælde af én positiv antigentest.

Opdateret beskrivelse af håndtering af positivt prøvesvar fra antigentest på uddannelsesområdet.

Sundhedsstyrelsens anbefalinger til brug af antigentest er blevet revideret og det har betydning for, hvordan højskolerne skal agere ift. isolation af primærgrupper og andre nære kontakter i tilfælde af én positiv antigentest. Der er tale om særregler, der gælder for skoler og uddannelsesinstitutioner herunder højskoler.

Ved én positiv antigentest

Sundhedsstyrelsen skriver:

Såfremt der i forbindelse med regelmæssige antigentestscreening findes én positiv antigentest i en stamklasse /primærgruppe/hold mv. afventer isolering af nære kontakter/klassen/primærgruppen til, der foreligger svar fra den opfølgende PCR-test. Personen (elev/studerende/underviser/medarbejder) med den positive antigentest skal fortsat gå i selvisolation og hurtigst muligt få foretaget en opfølgende PCR-test.

Hvis flere personer i primærgruppen testes positive

Hvis der er mere end én person med en positiv antigentest i en stamklasse/primærgruppe/hold mv., starter kontaktopsporingen med det samme.

Læs anbefalingerne her

Følg desuden fortsat Sundhedsstyrelsens vejledning om håndtering af smitteudbrud