Afstandskravet nedsættes og forsamlingsloftet hæves

Publiceret 21-04-2021

Sundhedsstyrelsen har d. 16. april opdateret anbefalinger om forebyggelse af smittespredning. Dette medfører bl.a. at anbefalingen om afstand nedsættes til 1 meter, men fortsat 2 meter hvor det er muligt. Samtidig har en ny politisk aftale skabt klarhed over forsamlingsforbuddet de kommende måneder.

Sundhedsstyrelsens seneste anbefalinger nedsætter afstandskravet til 1 meter

Sundhedsstyrelsen vurderer i de seneste anbefalinger for forebyggelse af smittespredning at det med den gradvise genåbning af samfundet vil blive svært at fastholde afstandskravet på 2 meter. De anbefaler at der fortsat bør holdes 2 meters afstand mellem personer, når det er muligt, og altid mindst 1 meters afstand. 

Der skal fortsat holdes 2 meter afstand ved aktiviteter med kraftig udånding, hvor dråber i højere grad dannes og slynges længere væk fra personen end ved normal tale, fx sang, råb, foredrag, skuespil, fysisk anstrengelse mv.

Se Sundhedsstyrelsens seneste anbefalinger for forbyggelse af smittespredning

 

Med genåbningen d. 21. april fastlægges en plan for udfasning af det lille forsamlingsforbud

Før hver genåbning vurderes den aktuelle smittesituationen. Sundhedsstyrelsen oplyser, at ovenstående forsamlingsforbud vil medføre tilpasning af anbefalinger i private hjem i overensstemmelse med ovenstående.

Læs mere om genåbningsplanen