Højskoler deltager i march mod ensomhed

Publiceret 01-03-2020

Vidste du, at flere end 350.000 mennesker i Danmark hvert år føler sig svært ensomme? Fra 30. marts til 26. april kan du være med til at sætte fokus på problemet ved at deltage i March mod ensomhed.

Patrick Cakirli og Folkebevægelsen mod Ensomhed inviterer hele Danmark med til March mod ensomhed - uden følgeskab, går han i stå

Ensomhed skal bekæmpes i fællesskab 

Ensomhed er desværre udbredt blandt både unge og voksne, og fællesskaber er en efterspurgt vare. I december 2016 skrev Patrick Cakirli en besked på de sociale medier. På daværende tidspunkt var han 26 år:

Jeg er desperat efter at møde nye mennesker. Jeg er ensom og går igennem den sværeste periode i mit liv. Jeg sidder på trapperne foran rådhuset fra klokken 14 til 20. Jeg har sorte bukser og en Northface taske på.

Patrick Cakirli, 2016

Det blev vendepunktet for Patrick. For den dag mødte 17 personer op foran rådhuset for at komme en ensom og ærlig sjæl til undsætning. Siden da har han kaldt til March mod ensomhed en gang om året og gør det igen den 30. marts 2020. I år bliver dermed fjerde gang, at Patrick går March mod ensomhed med formålet om at skabe relationer mellem mennesker og bryde tabuet omkring et stadigt voksende samfundsproblem.

Læs mere om March mod ensomhed på Facebook

1.000.000 skridt mod ensomhed møder højskoler undervejs

De første skridt mod ensomhed bliver taget i København den 30. marts og skal til og med den 26. april blive til i alt 1.000.000 skridt - eller hvad der svarer til 800 km - og føre March mod ensomhed gennem hele Damark. Patrick og Folkebevægelsen mod Ensomhed inviterer hele Danmark med, for uden følgeskab, går han i stå. Du bestemmer selv, hvor langt du vil gå med.

Jeg må ikke gå, hvis jeg ikke har følgeskab, ellers skal jeg stå stille. På den måde bliver min vandring symbol på vigtigheden af fællesskab og social ansvarlighed i kampen mod ensomhed.

Patrick Cakirli

Ruten tager Patrick og alle følgere med fra København - ned gennem Midtsjælland til Sydhavsøerne - videre over Langeland, Tåsinge og Fyn – og op gennem Sønder-, Øst- og Nordjylland til Skagen. Undervejs overnatter Patrick på højskoler, efterskoler, i spejderhytter og hos andre organisationer, der støtter op om projektet.

March mod ensomhed går blandt andet forbi Roskilde Festival Højskole, Idrætshøjskolen Sønderborg, Vejle Idrætshøjskole, Odder Højskole, Den Skandinaviske Designhøjskole og Aalborg Sportshøjskole.

Se hele ruten for March mod ensomhed 2020