Højskolens 10 bud står klar

Publiceret 27-05-2020

Sidste år kunne højskolerne fejre 175-års jubilæum. I den forbindelse blev bogserien Højskolens 10 bud påbegyndt. Nu foreligger hele serien på i alt 11 bøger.

Med bogserien Højskolens 10 bud har højskolerne ønsket at sætte fokus på særlige kendetegn ved højskolen – og deres relevans for den øvrige pædagogiske verden. Nu er samtlige 11 bind udkommet og samlet i en kassette.

Hvert bind indeholder en hovedtekst, der introducerer og diskuterer det enkelte fænomen, samt tre til fire konkrete fortællinger fra højskolepraktikere i Danmark eller andre steder i verden, der giver andre perspektiver på fænomenet fortalt gennem en konkret praksishistorie. Hovedskribenterne er Ove Korsgaard, Leo Komischke-Konnerup, Dy Plambeck, Rasmus Kolby Rahbek, Lene Tanggaard, Iben Benedikte Valentin Jensen, Regner Birkelund, Bjørn Hansen, Helle Winther, Hanne Kirk og Johan Lövgren.

Bøgerne introducerer til historiefortællingen, fællessangen, kostskolen, den demokratiske dannelse, folkeoplysningen, livsoplysningen, den kropslige læring, den pensumfrie skole, social læring og menneskepædagogik. Hvert bind undersøger et kendetegn ved højskolen, dets relevans i fortiden og for fremtiden, for Danmark og den omgivende verden, og hvordan det bringes i spil i højskolens praksis i dag.

Bøgerne kan både læses som introduktioner til højskolens idéhistorie og aktuelle virke og som indlæg i den verserende pædagogiske debat.

Serien er redigeret af Sara Skovborg Mortensen, Michael Schelde og Andreas Harbsmeier og udgives på FFD’s forlag. Bøgerne er tosprogede – både på dansk og engelsk.

Læs mere og køb Højskolens 10 Bud