Hele Danmark sang med, da DR2 sendte 12½ timers "Live fra Højskolesangbogen"

Publiceret 16-01-2020

Tusindvis af danskere var mødt op for at synge med, da DR2 sendte "Live fra Højskolesangbogen" fra fire udvalgte lokationer rundt om i landet. Ni sange til den nye Højskolesangbog blev afsløret – nogle af dem til glædelig overraskelse for kunstneren selv.

Foto: Aske Erbs, Roskilde Festival Højskole

175 højskolesange på 12½ time

Der var lagt i kakkelovnen til landsdækkende fællessang, da tusindvis af danskere mødte op og sang 175 højskolesange i løbet af 12½ time til fire forskellige arrangementer fordelt over hele landet. De, som ikke havde mulighed for at møde op da "Live fra Højskolesangbogen" løb af stablen for anden gang søndag den 12. januar, kunne synge med fra Den Blå hjemme i stuerne, da DR2 sendte live hele dagen igennem.

Se eller gense alle 12½ timer af "Live fra Højskolesangbogen" på DR TV

Flere danske kunstnere glædeligt overraskede over optagelse i Højskolesangbogen

Carl Emil Petersen blev overrasket af DR-vært Ane Cortzen i forbindelse med sin optræden på Roskilde Festival Højskole, da han fik overbragt nyheden om, at han får optaget sin moderne fædrelandssang "Frit land" i den nye Højskolesangbog, når den 19. udgave udkommer til november 2020.

Også Alberte Winding optrådte med sin sang "Lyse Nætter", der kommer med i den nye udgave af Højskolesangbogen, da hun senere på dagen gæstede "Live fra Højskolesangbogen" i Det ottekantede forsamlingshus på Mors.

En af dagens DR-værter, komponist og DR Pigekorets chefdirigent Philip Faber, blev overrasket af sin medvært Mathias Hammer på dagen, der pludselig kunne afsløre, at sangen "Og Gud sang", som Philip Faber har skrevet melodien til, kommer med i den næste udgave af Højskolesangbogen og derfor skulle synges Live fra Højskolesangbogen.

Se klippet hvor Philip Faber, bliver overrasket på live-tv: Din sang skal med i Danmarks største sangbog!

Ni nye sange til Højskolesangbogen afsløret

Under søndagens "Live fra Højskolesangbogen" blev i alt ni af de nye 150 sange, som bliver optaget i den kommende udgave af Højskolesangbogen, afsløret.

Herunder kan du se stemningsbilleder fra 12½ timers fællessang Live fra Højskolesangbogen og udvalgte presseklip fra diverse medier.

Foto: Aske Erbs, Roskilde Festival Højskole