Glædeligt gensyn: svensk studiestøtte med på højskoleophold i Danmark

Publiceret 29-01-2020

Indtil for få år siden, var det muligt for svenske højskoleelever i Danmark at modtage svensk studiestøtte under deres ophold. Det blev imidlertid stoppet, men nu er muligheden tilbage i kraft af det nordiske folkehøjskolesamarbejde.

Svenske elever kan igen tage deres studiestøtte med på højskoleophold i Danmark

Indtil for få år siden, var det muligt for svenske højskoleelever i Danmark at modtage svensk studiestøtte under opholdet. Det blev imidlertid stoppet, idet det svenske Studiemiddel kontor henviste til lovkravet om, at støtteberettigede uddannelser skulle være eksamensgivende.

I kraft af det nordiske folkehøjskolesamarbejde er det nu lykkedes at få dette ændret, idet der er blevet henvist til, at støtten fortsat er mulig i forbindelse med kurser på svenske folkehøjskoler.

Resultatet er, at studiestøtte ordningen ændres fra den 1. februar 2020, og studerende kan fra denne dato igen modtage studiemidler til deltagelse på kurser på danske folkehøjskoler.

Hvis elever har fået afslag i forbindelse med kurser i 2020, kan de anmode om omprøvning af afgørelsen hos det svenske studiemiddel kontor.

Thor West Nielsen
Chefkonsulent
Rådgivning

Rådgivning om love, regler og økonomi.

Puljer og stipendier.