Hjemlighed: Nyt indsatsområde på ffd.dk

Publiceret 08-10-2019

Hjemlighed er blevet et vigtigt indsatsområde for FFD i forlængelse af debatten om bopælspligt på højskolerne, som har været omdiskuteret siden 2017. Nu kan du læse om baggrunden og lovgivningen på området samt følge den aktuelle debat, der fortsætter både i - og uden for - højskoleverdenen.

Hjemlighedens betydning i højskolen

Til FFD's generalforsamling på Egmont Højskolen i 2018 blev der  fremsat to resolutionsforslag om bopælspligt, der begge endte med at blive stemt ned.

Alligevel har det har givet anledning til en diskussion af hjemlighedens betydning i højskolen, og hvordan rammer og regler for bopæl kan kombineres med muligheden for pædagogik og udvikling på den enkelte højskole.

På ffd.dk/hjemlighed kan du læse, hvordan FFD arbejder med hjemlighed som indsatsområde og blive inspireret til, hvordan du kan tænke det ind i et forløb på din egen højskole. Det kunne være som generel pædagogisk udvikling, på pædagogiske dage eller som et bestyrelsesseminar.

Læs mere på inspirationssiden

Den største værdi ved at bo tæt på skolen er, at du får en meget organisk hverdag. Man kan lade hjemmeverdenen og arbejdsverdenen flyde sammen - det er fedt.

Esben, højskolelærer

  __

Jeg bor ikke på skolen, fordi jeg godt kan li' at forlade boblen en gang imellem og tage verden udenfor med ind.

Thomas, højskolelærer

Følg debatten

De fleste vigtige højskoleemner bliver diskuteret i offentligheden fra tid til anden, og det samme gælder spørgsmålet om hjemlighed og bopæl, der siden 2017 har været genstand for en debat i dagblade, Højskolebladet og på foreningens årsmøde.

Vi har samlet alle indlæg fra debatten på siden: Aktuel debat, som vi holder løbende opdateret.