Velkommen til to nye seniorhøjskoler

Publiceret 17-11-2019

Liselund Højskole og Rude Strand Højskole er netop blevet godkendt som seniorhøjskoler af Kulturministeriet.

Foto: Kursister, Rude Strand Højskole

En ny start for Rude Strand

Rude Strand Højskole har længe ønsket at blive godkendt som seniorhøjskole. Det ønske opfyldte Kulturministeriet i fredags, og højskolen vil derfor være omfattet af højskoleloven fra og med august 2020:

"Det er en meget vigtig dag for Rude Strand Højskole. Vi har fået en blåstempling af vores højskole, og samtidig bliver vores økonomi styrket med ca. 25 pct.. Og det er tiltrængt," siger bestyrelsesformand Arne Rolighed til Jyllands-Posten.

Rude Strand Højskole ligger i bygningerne til det tidligere Rude Strandhotel, som blev omdannet til ”Pensionisthøjskolen Rude Strand” i 1972. Da den daværende højskole gik konkurs ved udgangen af 2015, genopstartede skolen allerede i august 2016. Siden da har højskolen udbudt kurser for seniorer i alle aldre.

Med den nye godkendelse og medfølgende statsstøtte drømmer Højskolens forstander, Carsten Holvad, om at kunne renovere skolens bygninger:

"Vi håber, at den anerkendelse, vi har fået fra staten i dag, vil hjælpe os, når vi søger fonde om støtte til renovering. Vi har jo landets bedste beliggenhed, men vores bygninger trænger til en opgradering," siger han.

Højskole ved Slagelse starter op i 2021

Liselund Højskole, der ligeledes er blevet godkendt af Kulturministeriet, ligger i slagelse og bliver dermed den eneste godkendte seniorhøjskole på Sjælland. Skolen starter op i januar 2021.

Den tidligere mangeårige minister Bertel Haarder, som selv er opvokset på en højskole, bliver den nye formand. Højskolen skal være åben for alle, men får fokus på aldersgruppen 60+. Det skriver Liselund Højskole i en pressemeddelelse.

Skolen skal holde til i bygninger, der i dag ejes af Liselundfondet. Senere vil Liselundfondet overdrage bygningerne til højskolen, der derved kan opfylde højskolelovens krav om selv at eje bygningerne.