Højskolernes jubilæumsudgivelse om fællessang er udkommet

Publiceret 19-11-2019

Bind 5 i bogserien "Højskolens 10 bud - på en skole for livet" er landet. Under overskriften "Syng sammen" giver Dy Plambeck indblik i en fællessangstradition, der ud over at spille en vigtig rolle for højskolen også lægger op til en refleksion over menneskelivet.

Bind 5: "Syng sammen" af Dy Plambeck

I flere århundreder har vi sunget sammen i Dan­mark, og vi gør det stadig i stor stil. Sangen er et sprog for stemninger og følelser, og den skaber en samhørighed, der rækker ud over tid og sted.

I Syng sammen udfolder Dy Plambeck fællessangens egenskaber, og fire fortællinger viser, hvordan fællessangen kan være kilde til både personlig indsigt og dan­nelse, nuancere og perspektivere menneskelivet, samt udvikle fælles kultur og sammenhold om­kring en sag.

Køb bogen

Dy Plambeck

Født 1980. Uddannet fra Forfatterskolen i 2004. Hun debuterede i 2005 med digtsamlingen Buresø-fortællinger. Siden er romanerne Texas’ rose, Gud­far, Mikael og senest Til min søster udkommet. Dy Plambeck er medlem af Højskolesangbogsudvalget, der udvælger de sange, der skal med i 19. udgave af Højskolesangbogen.

Øvrige bidragydere: Rasmus Skov Borring, Mette Sanggaard Schultz, Thorbjørn Hjalager, Jacob Thybjerg.

Læs om de øvrige udgivelser i bogserien her

Køb alle udgivelser i webshoppen