Niels Glahn stopper som generalsekretær

Publiceret 05-03-2019

Generalsekretær Niels Glahn har besluttet at gå på pension ved årets udgang, og FFD's bestyrelse skal nu i gang med at tilrettelægge processen om at finde hans afløser.

Tirsdag formiddag meldte Niels Glahn ud, at han træder af som generalsekretær i FFD i udgangen af 2019. En beslutning, der efter 41 år på arbejdsmarkedet og godt 12 år som trækkraft for højskolerne vil give ham mere tid til familien og praktiske gøremål.

"Det er en beslutning, som bestyrelsen er orienteret om og har fuld forståelse for, om end hans indsigt, hans utrættelige engagement og Niels personligt vil blive stærkt savnet," siger foreningens formand, Lisbeth Trinskjær i kølvandet på udmeldingen.

Fortsætter på fuldt blus året ud

Vi ved, at det næppe er en ny Niels, vi får. Vi har derfor besluttet at give os tid til at overveje, hvad den bedste opgavefordeling vil være.

Lisbeth Trinskjær

Indtil årets udgang fortsætter Niels sit virke uden ændringer, og de sidste 10 måneder byder på både store og spændende begivenheder i højskolernes tegn:

"Jeg fortsætter på fuld damp året ud – der er stadig meget at gøre. Højskolen fylder 175 i år, og der er gode arrangementer i støbeskeen, vi er i gang med en ny sangbog, og der er nye projektansøgninger, som skal laves, og ikke mindst er der en driftig skoleform, som skal have opmærksomhed," siger han.

At Niels bringer meddelelsen nu, giver bestyrelsen god tid til at finde hans afløser:

"Det er store sko at fylde ud, og heldigvis skal det ikke ske lige med det samme. Niels fortsætter sit virke med uformindsket styrke året ud, og vi er i bestyrelsen nu i gang med at tilrettelægge en rekrutteringsproces," siger Lisbeth.

Niels har haft helt unikke kompetencer og en særlig indsigt i det politiske felt, som er svær at finde igen. Og så er han en arbejdshest, der har løbet stærkt i mange år. Derfor vil rekrutteringsprocessen også kræve tid og omtanke, mener hun:

"Vi ved, at det næppe er en ny Niels, vi får. Vi har derfor besluttet at give os tid til at overveje, hvad den bedste opgavefordeling vil være. Jeg glæder mig over, at Niels med vanlig rettidig omhu har givet os god tid til at finde hans afløser."

Tid til familien

Selvom Niels bliver svær at undvære, møder hans beslutning stor respekt og opbakning fra bestyrelsen og formanden:

"Jeg har den største respekt for, at Niels nu efter mange års slid vil give plads til både familien, til afslapning og til udfoldelse af hans indre handyman." 

Foruden mere fritid og ro til at pleje relationerne, mener Niels, at tidspunktet er det helt rigtige for at give stafetten videre:

"Det er ingen nem beslutning, men jeg fylder 65 til sommer og vil helst ikke høre mig selv sige ”det har vi prøvet” for mange gange, siger han.