Giftermålet mellem SIRI og Statsforvaltningen fuldbyrdes

Publiceret 19-06-2019

I forbindelse med at SIRI og Statsforvaltningen er blevet slået sammen pr. 1. april, lukker SIRI’s afdeling på Ellebjergvej i København. Lukningen er en del af den landsdækkende sammenlægning af SIRI og Statsforvaltningen, som betyder at man nu skal henvende sig det samme sted vedrørende opholdstilladelse, uanset om der er tale om EU-borgere eller ikke EU-borgere.

Afdelingen på Ellebjergvej er den tidligere Statsforvaltningen og har hidtil håndteret ansøgninger om ophold i Danmark efter EU-reglerne.  Det betyder, at der fra den 17. juni 2019 skal bestilles tid til personligt fremmøde hos SIRI København – Njalsgade, på adressen Njalsgade 72C, 2300 København S, uanset om der er tale om EU-borgere eller ikke EU-borgere.

Der kan fra ovennævnte dato bestilles tid til alle typer af ærinder hos SIRI København – Njalsgade, herunder:

  • Indgive ansøgning om ophold efter EU-reglerne (EU-borgere og tredjelandsstatsborgere, der skal ansøge efter EU-reglerne)
  • Indgive ansøgning om opholdstilladelse efter udlændingeloven (kun tredjelandsstatsborgere, dvs. udlændinge, der ikke er borgere i et  EU-/EØS-land eller Schweiz)
  • Få optaget biometri
  • Ansøge om tilbagerejsetilladelse
     

 Du kan læse mere her.

SIRI – Aarhus, Odense, Aalborg og Aabenraa

Den 1. april 2019 åbnede SIRI nye afdelinger op i Aarhus, Odense, Aalborg og Aabenraa. Der er nu blevet udrullet tidsbestilling og biometrioptag i alle afdelinger.

Du kan læse mere her.

Ny model for International Citizen Services (ICS)

Når nytilkomne udenlandske arbejdstagere, studerende og deres familie kommer til Danmark er der meget praktik, som skal på plads. En ny model for modtagelsen skal gøre det nemmere at falde til og sikre en mere lokal service.

Samtidig skal virksomheder have hjælp til at søge faglært udenlandsk arbejdskraft. Endvidere er der lagt op til, at der skal etableres yderligere to ICS-centre udover de nuværende centre, som er placeret i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Du kan læse mere her.

Nye åbningstider for SIRI København

I denne forbindelse udvides åbningstiderne hos SIRI København – Njalsgade. Fra den 17. juni 2019 er følgende åbningstider gældende:

Mandag 8.00 – 16.00

Tirsdag 8.00 – 16.00

Onsdag 8.00 – 16.00

Torsdag 8.00 – 16.00

Fredag 8.00 – 14.00