Nu kan du tilmelde dig Højskolernes Nordiske Jubilæumskonference

Publiceret 20-02-2019

FFD inviterer til Nordisk Jubilæumskonference d. 1. maj i anledning af Folkehøjskolernes 175 års jubilæum. Mød blandt andet Ove Kaj Pedersen, Lene Tanggaard og Lasse Horne Kjeldgaard. Tilmeldingen er åben.


Højskolens rolle i samfundsudviklingen

Højskolen har i sin 175-års levetid spillet en ikke uvæsentlig rolle i diskussionen og udformningen af de nordiske velfærdsstater.

Til Højskolernes Nordiske Konference i maj, rejser vi spørgsmålet om, hvordan dagens nordiske højskole kan indgå mere tydeligt i samfundsudviklingen de kommende 175 år. 

Kan højskolen fortsat bidrage til et oplyst samfund?

De sidste 50 år har de nordiske lande gennem udviklingen af stærke velfærdsstater ændret sig til stærke konkurrencestater med en høj levestandard, et stigende uddannelsesniveau og store frihedsgrader for den enkelte.

Samtidig ser vi i de nordiske lande en øget krisebevidsthed med fokus på voksende udfordringer med ulighed og segmentering, indvandring og klima.

Kan og vil højskolen i de nordiske lande, sådan som det var tilfældet i anden halvdel af 1800-tallet, medvirke til at skabe et oplyst samfund, hvor ansvaret for og hensynet til fællesskabet og planeten er et hovedsigte?

Kan højskolen medvirke til en styrkelse af det levede demokrati, hvor også de mindre fællesskaber får plads og betydning? Kan højskolen placere sig centralt i udviklingen af vores uddannelsessystem, så der bliver mere plads til dannelsesdimensionen?

Med andre ord: Hvordan kan højskolen som idébåren skoleform – og de nordiske højskoler hver for sig – bidrage til samfundsudviklingen?

Ove Kaj Pedersen, Asser Amdisen, Lene Andersen, Jonas Lieberkind, Lene Tanggaard, Lasse Horne Kjeldgaard er blandt de profiler, der gæster konferencen for at nuancere disse spørgsmål.

Tilmeld dig konferencen

Kom med til Højskolernes Nordiske Jubilæumskonference d. 1. maj og tag del i diskussionen.

Konferencen finder sted i forbindelse med Højskolernes Årsmøde.

Se programmet og tilmeld dig her